Akropolis Athene
Griekenland Reizen

Bezoek de Akropolis tijdens een stedentrip Athene

By
on
16 oktober 2018

Athene is een geweldige stad. Vorig jaar waren Vincent en ik tijdens een tussenstop een paar uurtjes in deze wereldstad en we hebben echt genoten. Het eerste op de planning toen we er waren: een bezoek aan de Akropolis. Alles over dit wereldwonder lees je in deze blog.

 

Wat is de Akropolis

De Akropolis vind je in Athene en het woord zegt eigenlijk al wat het betekent. Het komt namelijk van het woord Akros wat het hoogste deel van betekent en van het woord Polis wat betekent stad. Het betekent dus letterlijk Het hoogste deel van de stad. De Akropolis is dus niet het gebouw zelf, maar eigenlijk de vlakte om het zo maar te zeggen. Op de Akropolis vind je meer dan 20 gebouwen, waarvan de belangrijkste zijn:

  • Parthenon (zoals hieronder afgebeeld)
  • Propyleeën
  • Tempel van Nikè (de godin van de overwinning)
  • Erechtheion (de foto boven deze blog)

 

Akropolis Athene

Akropolis Athene

 

Bezoek de Akropolis

Vincent en ik gingen ontzettend ongepland naar de Akropolis. Toevallig kwamen we om iets voor 8 uur aan en het bleek om 8 uur open te gaan. Achteraf echt heel fijn dat het zo liep, want het was het eerste uur heerlijk rustig op de Akropolis. Op het moment dat wij alles hadden bezichtigd en weer naar beneden liepen kwamen we alle guides met grote groepen aan. Dat brengt me dus gelijk bij mijn eerste tip: bezoek de Akropolis in de vroege ochtend of aan het einde van de dag (ze zijn tot 20.00 uur open). Niet alleen vanwege de drukte, maar ook vanwege het warmte. Het beste kun je in de lente het wereldwonder bezoeken, maar ben je er in de zomer dan is het na 10 uur gewoon bloedheet. Wij waren er in mei en in het was al 30 graden toen we de Akropolis bezochten! Een ticket kun je trouwens niet online kopen, alleen bij de ingang van de Akropolis. Een kaartje kost 20 euro.

 

Ben je al eens bij de Akropolis geweest?

 

 

Dit vind je vast ook leuk:

Reistips Griekenland

Lukumades eten in Athene

 

Blijf op de hoogte!

Volg Travelbyheart.nl via FacebookInstagram en Pinterest.

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Athina & Vincent
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Wij zijn Athina & Vincent en welkom op onze blog! Travel by heart is dé plek voor liefhebbers van Griekenland (met nadruk op het eiland Karpathos) en adventure seekers. Een paar jaar geleden werden wij verliefd op het Griekse eiland Karpathos en eind 2017 stapten wij uit de welbekende comfortzone en joegen we onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertellen wij je alles over deze prachtige plek, nemen we je mee op ons avontuur en willen we je inspireren om ook jouw hart te volgen. Enjoy!