Travel

Hotspot Wateringen | Chocolaterie Le Cacao

By
on
01/03/17

In het centrum van Wateringen word je overspoelt met kledingwinkels, maar wat ik vooral leuk vind, is als een winkel echt een uniek concept heeft. Zeker voor een klein dorp zoals Wateringen vind ik dat echt een toegevoegde waarde hebben. Zo ben ik enorm enthousiast over de ambachtelijke chocolaterie Le Cacao. Vandaag vertel ik daar dus wat meer over!

 

Chocolaterie

 

Le cacao opende enkele jaren terug haar deuren. De chocolaterie staat voor kwaliteit, originaliteit en Growing Great Chocolate. Alles wordt op ambachtelijke wijze en met veel liefde klaargemaakt. Ze verkopen allerlei soorten chocolade. Van brokken tot bonbons, maar ook met allemaal thema’s. Bijvoorbeeld voor een geboorte, verjaardag of voor Valentijnsdag. Per periode liggen er weer nieuwe, unieke chocolaatjes in de winkel. Altijd leuk dus om even een kijkje te nemen! Behalve een winkel waar ze dus chocolaatjes verkopen kun je hier ook terecht voor verse koffie en thee. Een groot gedeelte van de theesoorten bedenken en maken ze zelf. Super fijn want dit betekent dat ze werken zonder toegevoegde en natuurlijke smaakstoffen. Alles komt uit de natuur. Heel fijn vind ik, want ik drink graag verse thee zonder toegevoegde elementen.

 

Je kunt hier ook terecht voor een lunch of High Tea. Kun je de thee en chocolaatjes lekker proeven! In de zomer helemaal lekker trouwens, want de winkel beschikt over een heerlijk terras. Maar – en hier word ik zo blij van! – ze hebben ook onwijs leuke workshops zoals theeproeven of het maken van je eigen chocolaatje. Ook geven ze kinderfeestjes, bedrijfsuitjes en kun je hier je bruidstaart laten maken.

 

Chocolaterie

 

Workshop thee maken

Onlangs lieten ze via Facebook weten dat er een workshop thee maken aan kwam en die kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan! Samen met mijn moeder besloot ik er een leuk middagje van te maken! Bij aankomst waren we met 6 andere vrouwen. We kregen een korte uitleg over wat de bedoeling was van die middag en mochten toen eigenlijk zelf gaan experimenteren. Ik ben dol op fruitige thee dus ben vooral voor veel appel kruiden gegaan en op basis daarvan heb ik 3 lekkere smaken bij elkaar gezocht. Eenmaal getest en goedgekeurd kon ik de hoeveelheid gaan verdubbelen zodat ik drie goed gevulde zakken thee had. Na 2 uurtjes was de workshop afgelopen en konden we ze direct thuis uitproberen…  🙂

 

Chocolaterie

 

Ben jij al eens naar een workshop van Le Cacao geweest?

 

Op de hoogte blijven? Volg Travel by heart op Facebook of Instagram!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Athina Ketting
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!