De 10 meestgestelde vragen over Karpathos (3)
Karpathos guide Karpathos tips

De 10 meest gestelde vragen over Karpathos

By
on
28/07/17

Ga je binnenkort naar Karpathos, maar zit je nog met wat vragen? Dan is deze blog perfect voor jou! Vrienden en kennissen die naar Karpathos gaan komen vaak bij mij voor vragen. Vandaag neem ik de 10 meest gestelde vragen  over Karpathos met je door. Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag even in de reactie onder ze blogpost, zo kan ik hem alsnog beantwoorden!

 

De 10 meestgestelde vragen over Karpathos (3)

 

Moet ik een scooter of een auto huren?

Die keuze is natuurlijk een beetje aan jezelf. Een auto is duurder dan een scooter en je kunt in een auto meer meenemen. Ben je met twee personen dan is een scooter natuurlijk ook prima, maar om nou 2 scooters te huren als je met z’n vieren bent? Ook dan kan je denk beter kiezen voor een auto. Op een scooter heb je voor mijn gevoel wel wat meer het gevoel van vrijheid. Lekker die wind in je haren en lekker touren. De vraag is dus vooral wat wil je en met hoeveel personen ben je. Wat ik wel echt een nadeel vind is de harde valwinden die Karpathos kent vooral tussen Amoopi, Afiarti en Arkassa.  Dat is voor mij de doorslaggevende reden om voor een auto te kiezen. Een auto is namelijk, bij harde valwinden, veel veiliger.

 

Welke strandje mag ik niet missen?

Het zou het liefst een heel lijstje voor je maken haha! Maar Apella mag je AB-SO-LUUT niet missen. Echt een van de mooiste stranden die ik ook heb gezien. Het strand heeft zelfs zo’n 15 jaar geleden de prijs gewonnen voor het mooiste strand van Europa en wat mij betreft hoort ‘ie nu nog steeds op nummer 1!

 

Kun je gewoon gebruik maken van je pinpas op Karpathos?

Ja en Nee. Je kunt gewoon met je eigen pinpas geld halen uit de pinautomaat. De pinautomaat kan je vinden in de hoofdstad Pigadia en er zit er tegenwoordig ook eentje bij de grote supermarkt in Arkassa. Wat eigenlijk nergens kan is pinnen in een restaurant. Alles wordt eigenlijk cash betaald, houdt hier dus even rekening mee. En ohja, er komen alleen maar briefjes van 50 uit de pinautomaten. Ik kies er daarom altijd voor om op Schiphol alvast wat te pinnen en kies dan voor kleinere briefjes.

**Update 29/07 | Er kan nu ook gepind worden in Lefkos en Olympos!**

 

Zijn de afstanden lang tussen de verschillende dorpen en stranden?

Nee hoor! De afstanden zijn allemaal prima te doen. Vaak kijk je ook zo je ogen uit dat de rit nog korter lijkt te duren dan in werkelijkheid 😉 Je kunt zelfs in een dag het eiland rond rijden 😉 Hier even een lijstje van enkele afstanden:

Luchthaven (Afiarti) – Pigadia | 25 minuten

Luchthaven (Afiarti) – Arkassa | 20 minuten

Pigadia – Arkassa | 25 minuten

Pigadia – Amoopi | 15 minuten

Pigadia – Kyra Panagia | 30 minuten

Pigadia – Olympos | 1 uur en 10 minuten

Arkassa – Lefkos | 30 minuten

 

De 10 meestgestelde vragen over Karpathos (3)

 

Waar kan ik de beste pita gyros eten?

De échte en lekkerste pita gyros kun je eten bij Erasmias. Deze tent vind je op de hoek van de taxi standplaats in Pigadia.

 

In welk tentje moet ik ’s avonds zijn voor een drankje?

Oeh, daar heb ik ook meerdere favorieten van, maar als ik er maar één mag noemen dan kies is toch voor Stema bar in Arkassa. Dat is naar mijn mening echt de leuke cocktailbar van het eiland. Blijf je liever Pigadia dan zou ik je Anoi bar of En Plo willen aanraden!

 

Ik heb nog nooit Grieks gegeten, welke gerechten mag ik niet missen?

Uhm heb je even 😉 Moussaka, stifado, makarounes, souvlaki, pita gyros, spanakopita, gevulde bifteki, Griekse salade en vergeet het dessert lukumades niet!

 

De 10 meestgestelde vragen over Karpathos (3)

 

Waar kan ik de zonsopkomst en zonsondergang bekijken?

De zon komt op aan de oostkant van het eiland (Pigadia, Amoopi en Afiarti) en de zonsondergang kan je bekijken aan de westkant (Arkassa, Finiki en Lefkos). De zonsondergang kun je naar mijn mijn mening het beste bekijken vanaf Stema bar in Arkassa. Lekker met een cocktailtje in de hang genieten van de ondergaande zon is de vakantie cliché toch?

 

Zijn er nog leuke tours die ik kan doen op het eiland?

Zeker weten! Voor een race op een bananenboot hoef je hier (gelukkig!) niet te zijn. Wat je wel kunt doen is windsurfen, mountainbiken, klimmen en yoga-en op het strand bij ION Club. In de hoofstad Pigadia vind je het bedrijf Art en Walk, zij organiseren ook van alles waaronder wandelingen, quad tours en mosaiek workshops. Je kunt ook vanuit Pigadia met een boot naar verschillende stranden varen of neem een bezoekje aan het buureiland Kassos. Genoeg te beleven dus 🙂

 

Waar kan ik het beste snorkelen?

Snorkelen doe ik het liefst bij Diakoftis (naast het vliegveld), Apella of Kyra Panagia!

 

Heb je nog een brandende vraag? Stel hem hieronder. Ik beantwoord hem graag 🙂

 

Keep in touch!

Zullen we gezellig contact houden? Je kan me volgen via Facebook of Instagram!

 

TAGS
8 Comments
 1. Beantwoorden

  monique

  30/01/18

  zijn er op karpathos ook markten? we gaan van de zomer er heen!

  • Beantwoorden

   Athina

   31/01/18

   Hi Monique, nee die zijn er niet.

 2. Beantwoorden

  Dave Hardick

  26/04/18

  Hoi Athína,
  Wat een geweldige site heb je!
  Ga in september naar Arkassa (golden sun)
  Kan ik daar in de buurt ook een motor huren?

  Groeten Dave uit Oldenzaal.

  • Beantwoorden

   Athina

   27/04/18

   Hi Dave, super leuk dat je naar Karpathos gaat en bedankt voor je compliment! In Pigadia heb ik ervaring met Euromoto en Motocarpathos. Volgens mij kunnen ze gewoon als pick-up punt je hotel in Arkassa regelen, is bij ons toen ook goed gegaan. Via hun site kun je contact met ze opnemen. Alvast veel plezier!

 3. Beantwoorden

  Yvon

  28/05/18

  Hi, als je in principe slecht ter been bent en je gaat met de bus vroeg heen en laatste bus terug, is het dan haalbaar om de dorpen Aperi, Volada, Othos en Pyles op 1 dag te doen? Zo niet, welke dorpen zou je in ieder geval aanrijden binnen de tijden van de bus?

  • Beantwoorden

   Athina

   29/05/18

   Hi Yvon,
   Ik neem aan omdat je aangeeft slecht ter been dat je alle dorpjes met de bus wilt doen? Dat wordt lastig, omdat de bussen op Karpathos weinig rijden. Volgens mij nu in het laagseizoen rijdt hij nu maar 3x richting die dorpjes dus dan ga lukt het niet om ze alle 4 te zien. Je kunt er natuurlijk ook twee doen, dan zou ik zeker Volada en Aperi bezoeken! 🙂

 4. Beantwoorden

  Annelotte

  19/06/18

  Hi Yvon,

  Mijn vraag is of je op dit eiland ook ergens een jetski kan huren voor een uur bvb.

  Ik ben ook aan het twijfelen tussen auto of scooter. Wij zijn van plan om wel echt alle mooie stranden/dorpen af te gaan. Is dit haalbaar op een scooter?

  • Beantwoorden

   Athina

   20/06/18

   Hi Annelotte,

   Jetski’s zijn niet te huur op het eiland. Wat vervoer betreft zou ik voor een auto gaan. Je kunt meer meenemen in de auto en ook naar de stranden via ongeasfalteerde wegen kun je met de auto een stuk makkelijker. Daarnaast als het hard waait – vooral aan het zuid-westen van het eiland – kan je nog wel eens letterlijk omwaaien op de scooter.

   Fijne vakantie!

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Athina Ketting
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!