beste duiklocaties
Reistips Reizen

Travel tips | Zo zoek je een goede duiklocatie

By
on
24 januari 2018

Van plan om je volgende vakantie te gaan duiken, maar heb je geen idee wat een goede duiklocatie is? Of ben je misschien op zoek naar een bepaald dier dat je graag wilt zien? Ik vond deze hele handige website bomvol duik informatie!

 

Dive Report is een dive community en guide waar je alles vinden over duiken. Op een grote wereldkaart kun je alle bestemmingen zien waar je goed kunt duiken met kans op het zien van wildlife. Wanneer je specifiek op zoek bent naar een bepaald dier kun je hier op zoeken, maar je kunt ook eerst je gewenste locatie uitzoeken. Wil je bijvoorbeeld sowieso naar Kaap Verdie dan kun je deze plek aanklikken. Vervolgens krijg je een overzicht van de periode waarin en welke diersoorten zich hier bevinden. Zo weet je dus precies in welke maand je de meeste kans heb om dieren te zien wanneer je gaat duiken. Zo kun je in het plaatje hier onder zien dat je in Kaap Verdie veel kans maakt op het zien van schildpadden, maar ook walvissen en dit is dan dus weer verschillend peer maand. Haaien zijn het gehele jaar door mogelijk, maar zoals je ziet is de kans niet groot.

 

 

 

Ik vind het echt heel leuk om rond te neuzen op de website waar en wanneer je welke dieren kunt zien. Zo nam ik even een kijkje bij Rhodos (foto hierboven) aangezien dat heel dicht bij karpathos ligt en wat blijkt? Er is hier een behoorlijke kans om Basking sharks te zien tussen juni en augustus! Dus papa als je dit leest: we kunnen ook Zuid-Afrika vergeten en gewoon lekker bij Rhodos gaan duiken 😉

 

 

Tot zo ver deze travel tip. Heb jij wel eens gedoken en toffe dieren gezien? 

 

Blijf op de hoogte!

Volg mij via Facebook en Instagram.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Athina & Vincent
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!