eilandhoppen in Griekenland
Griekenland

Dit is waarom je zou moeten eilandhoppen in Griekenland

By
on
11 april 2018

Vergeet backpacken in Azië, waarom zou je niet gaan eilandhoppen in Griekenland? Prachtig weer, vriendelijke mensen en de stranden zijn te vergelijken met de Malediven. Waarom Griekenland de perfecte bestemming om te gaan backpacken (helemaal voor vrouwen alleen!), vertel ik je in deze blog.

 

  • Veiligheid

Een van de belangrijkste redenen tegenwoordig is toch wel of een land veilig is, zeker voor vrouwen die alleen reizen. Griekenland is daarin perfect! Het is er echt heel veilig. Hoewel Griekenland niet in de top 10 van veiligste landen ter wereld staat (waar dat precies op gebaseerd wordt, weet ik niet), voel ik me veiliger in Griekenland dan in Nederland.

 

  • Gastvrijheid

Grieken zijn een ontzettend gastvrij. Ze helpen je maar wat graag waar nodig, zijn dankbaar en gul. Ik kan echt genieten van de Griekse gastvrijheid, deze is namelijk heel anders dan in Nederland, waar we met de jaren steeds minder gastvrij worden.

 

eilandhoppen in Griekenland

 

  • Relatief goedkoop

Oké Azië is waarschijnlijk goedkoper en je kunt Santorini beter overslaan, maar Griekenland is een relatief goedkoop land. Waar ik in Nederland zo voor € 25,- zit te dineren, kun je, je in Griekenland prima redden met € 10,- á € 15,-.

 

  • Eilanden

Griekenland heeft zo’n 6.000 eilanden waarvan er +/- 227 bewoond zijn. Hoewel het land niet echt groot is, is er door de vele verschillende eilanden van alles te zien. Griekenland biedt natuur, strand, uitgaan en veel geschiedenis. Elk eiland heeft zo zijn eigen kenmerken en met al die verschillende eilanden raak je nooit uitgekeken!

 

eilandhoppen in Griekenland

 

  • Grieks eten

Griekenland kent zoveel verschillende gerechten en dranken. Zo staat Griekenland onder andere bekend om ouzo, raki en rakoumelo. Wereldwijd zijn moussaka, souvlaki en pita gyros een van de bekendste Griekse gerechten.

 

  • Dichtbij

Waarom zou je uren in een vliegtuig gaan zitten als je ook prima dichtbij huis kunt backpacken? Voor Griekenland hoef je geen uren in het vliegtuig door te brengen en een overstap komt er meestal ook niet bij kijken. Vanuit Nederland vlieg je er in zo’n 3 tot 3,5 uur naar toe. Ideaal toch? 🙂

 

Ben jij al eens wezen eilandhoppen in Griekenland? Welke eilanden heb je bezocht? Laat een reactie achter in de comments, ik lees het graag!

 

 

Blijf op de hoogte!

Volg Travelbyheart.nl via Facebook, Instagram en Pinterest.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Athina & Vincent
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Wij zijn Athina & Vincent en welkom op onze blog! Travel by heart is dé plek voor liefhebbers van Griekenland (met nadruk op het eiland Karpathos) en adventure seekers. Een paar jaar geleden werden wij verliefd op het Griekse eiland Karpathos en eind 2017 stapten wij uit de welbekende comfortzone en joegen we onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertellen wij je alles over deze prachtige plek, nemen we je mee op ons avontuur en willen we je inspireren om ook jouw hart te volgen. Enjoy!

Boek hier je reis
Boek jouw accommodatie
Booking.com
FAQ