stoppen met personal body plan (1)

Waarom ik ben gestopt met Personal Body Plan

By
on
Wednesday November 1st, 2017

Sorry, this blog is only available in Dutch!

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Reply

  Elisa

  Wednesday November 1st, 2017

  Hoi! Kwam bij toeval je berichtje tegen en wilde toch even reageren omdat ik heel veel van je verhaal herken. Je schrijft dat je nu B12 pillen slikt en de injecties gaat halen. Ben je getest op de ziekte van Addison-Biermer? Oftewel is er gekeken of jij wel de intrinsieke factor hebt waardoor jouw lichaam b12 op kan nemen uit voedsel? Als je die namelijk niet hebt, heeft het slikken van de pillen geen zin. Ik weet niet of je vegan of vegetarier bent, maar zo niet dan is een B12 tekort eigenlijk heel vreemd en moet het ergens vandaan komen. Bij mij is in april Addison-Biermer vastgesteld, na 8 jaar tobben en ziek zijn. In het begin spoot ik 2 x per week b12, inmiddels nog maar 1 x per week. Na een paar maanden begon ik echt verschil te merken en inmiddels gaat het met mij heel goed. Ik hoop met jou binnenkort ook. Laat je niet enkel met pillen en/of spuiten afschepen, maar laat ze op zoek gaan naar de bron. Sorry voor het lange verhaal, hoop dat je er iets aan hebt en sterkte!

  • Reply

   Athina

   Wednesday November 1st, 2017

   Hi Elisa,

   Thanks voor je berichtje!
   Ik ken het verhaal inderdaad van het feit dat sommige mensen B12 niet kunnen opnemen en dat spuiten dan niet helpen, dat zou volgens de diëtiste het geval kunnen zijn bij mij inderdaad, omdat ik in het begin heel veel medicijnen heb geslikt waaronder antibiotica en ik heb als klein kind een Middellandse zee parasiet gehad. Voeding staat daarom op nr 1, maar er is toch ook voor gekozen om de prikken en de zuigtabletten (die neem je blijkbaar wel op in tegenstelling tot de ‘normale’ tabletten) toe te voegen. Gewoon even alles, onder het mom van ‘het kan toch geen kwaad’ en misschien neem ik het wel gewoon op. Nog geen twee jaar geleden had ik al eerder een b12 tekort. Toen had ik nog te weinig kennis dat ik aan een diëtiste had gedacht en kreeg ik gewoon de injecties van de huisarts en die werkte wel om het % omhoog te krijgen. Van de ziekte heb ik nog nog nooit gehoord, maar ik moet morgen toevallig weer naar haar toe dus dan zal ik dat even vragen! Ik eet gewoon alles in principe en mijn b12 is ook niet echt te laag volgens de huisarts, maar daar schijnen diëtisten en huisarts nogal over van mening te verschillen wat te laag is of te hoog, en het kan ook nog verschillen per persoon. Heb begrepen dat ik Frankrijk en Duitsland het minimum op 500 ligt terwijl we in Nederland pas een twijfelgeval zijn onder de 150… :O en aangezien ik naast de hoofdpijn veel bijwerkingen heb die samengaan met een b12 tekort..

   Ik ga het in elk geval even navragen bij mijn diëtiste en jij heel veel sterkte!

LEAVE A COMMENT

Athina Ketting
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!