Akropolis restaurant
Travel

Hotspot Naaldwijk | Grieks restaurant Akropolis

By
on
22/02/17

Nog twee en een halve maand moet ik wachten tot ik weer mag genieten van het heerlijke Griekse eten tijdens mijn vakantie naar Karpathos. Een mooi moment om alvast in de Griekse sfeer te komen door gezellig met Vincent uiteten te gaan. Ik kan namelijk echt genieten van etentjes. Sowieso is eten natuurlijk heerlijk, maar ook de gezelligheid van uiteten en even bijkletsen samen vind ik echt het toppunt van ontspanning. In Naaldwijk zit een heerlijke Griek waar ik vroeger regelmatig kwam met mijn ouders. De hoogte tijd dus om daar dus weer eens een bezoek te brengen!

 

 

Petros – de eigenaar van Akropolis – opende zijn deuren in 1995. Ze bestaan inmiddels dus al 22 jaar! Het restaurant heeft een moderne, toch warme sfeer en je vind hem in de Molenstraat in Naaldwijk. Naast hun restaurant organiseren ze ook (bedrijfs-)feesten, borrels en trouwpartijen.

 

Hier kunt u genieten van Griekse en andere mediterrane gerechten die worden gecreëerd door de chef-kok. De vernieuwde keuken biedt nu nog meer mogelijkheden voor traditionele gerechten met vlees, vis en verse groenten en fruit. In aanvulling op deze specialiteiten vindt u nu ook diverse onbekende en verassende mediterrane gerechten op de kaart.  ~ Akropolis restaurant

 

 

 

De eerste indruk van het restaurant is (nog steeds) even goed als altijd. Het bedienende personeel houdt continue in de gaten of er gasten binnen komen. Ze houden de deur direct voor je open, heette je van harte welkom en nemen graag je jas aan. Er is een plekje voor ons gereserveerd op de verhoging, lekker in het midden van het restaurant.  Ook al kan ik eigenlijk niet wachten om al het lekkers op de kaart te bewonderen, start ik eerst even met het maken van wat foto’s, zo kunnen we dadelijk in alle rust eten 😉 Afijn het is tijd voor een kijkje op de kaart en we krijgen daarbij lekker een glaasje ouzo van het huis. Opa!

 

Omdat we nog geen idee hebben wat we gaan nemen en ik graag even rustig zit voordat ik binnen twee tellen mijn eten heb (ik weet dat kan je ook aangeven, maar brood = ook lekker!) bestellen we een mandje brood met kruidenboter. Echt heel lekker versgebakken brood! En tenminste niet heel karig een sneetje per persoon 😉

 

Ik ben trouwens echt ontzettend tevreden over het personeel dat rond loopt bij Akropolis. De meeste zijn, aan de leeftijd te zien, studenten (zo niet dan vallen ze in elk geval onder de categorie jongeren). En helaas zie ik maar al te vaak dat de studenten in kwestie dit echt als bijbaan zien en geen passie hebben voor hun vak (sorry, studentjes!). Echter is dat hier absoluut niet zo. Je merkt dat het personeel dit echt met volle passie doet en dat is heel fijn want dat zorgt er voor dat je gasten al veel positiever zijn en het meer naar hun zin hebben. Chapeau!

 

 

 

 

We hebben trouwens een keuze kunnen maken hoor. Als voorgerecht gaat Vincent voor de Dolmades en ik kies voor mijn favoriet: Spanakopita. Als hoofdgerecht bestellen we een pan gerecht en een klassieke mix grill. De gerechten zijn echt heerlijk. De smaak is top en het vlees is zeker niet droog. De gyros hebben ze een speciale twist gegeven met wat heerlijke (heel licht pittige) kruiden die ik nog nergens anders heb geproefd: jammie!

 

Na het voor- en hoofdgerecht nemen we nog een kijkje op de dessertkaart. Vincent is echt dol op praline en zodra hij dat op de kaart ziet staan is hij verkocht. Ik kies voor mijn favoriet: Bailey’s koffie met slagroom. We genieten van het dessert en drinken daarna nog een wijntje. Dan is het tijd om naar huis te gaan, wat een heerlijke avond hebben we gehad!

 

Ook zin gekregen om te eten bij deze super leuke Griek in Naaldwijk? Reserveren kan hier.

 

 

* Bovenstaand artikel betreft een gesponsord artikel. Zoals je echter van mij gewend ben, geef ik altijd mijn eerlijke mening ongeacht het een gesponsord artikel betreft. 

TAGS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Athina Ketting
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!

FAQ
Boek hier je reis