“There are two kind of people in the world. People that are Greek and people who wish to be Greek.”

 

Deze geweldige quote komt uit de film My Big Fat Greek wedding en hij geeft precies weer hoe jij je voelt na het kijken van die film. Jij wilt ook Grieks zijn! Maar er zijn nog meer Griekse films waarbij je een heerlijk Grieks gevoel krijgt. Dus kies een van de films die ik hieronder selecteerde en plof lekker op de bank vanavond, deal?

 

Griekse films

 

Captain Corelli’s Mandolin

Het Griekse eiland Cephallonia wordt ruw verstoord door de invasie van Italiaanse soldaten. Kapitein Antonio Morelli is een onverwoestbaar type met een passie voor de mandoline. Hij houdt zicht niet bezig met de dorpelingen en al helemaal niet met Pelagia, de dochter van de dorpsdokter.  Maar dan moeten ze een huis delen en slaat te vonk over, tot ze moeten kiezen tussen de verbondenheid met hun land en hun liefde voor elkaar.

 

Mama Mia

Donna en haar dochter Sophie wonen op een Grieks eiland en bezitten een eigen hotel. Ze zijn druk bezig met het regelen van de bruiloft van Sophie, zij gaat namelijk trouwen met haar Sky. Sophie baalt er echter van dat ze niet weet wie haar vader is. In haar moeders dagboek vind ze drie potentiele kandidaten en nodigt ze vervolgens alle drie uit voor haar bruiloft zonder dat haar moeder dat weet. En nu maar hopen dat de juiste er tussen zit…

 

My big fat Greek wedding #1

In Chigago woont een Griekse vrouw genaamd Toula samen met haar Griekse familie. Toula is echter een buitenbeentje. Ze is 30 jaar, niet getrouwd en ze heeft nog geen kinderen op de wereld gezet en dat terwijl dat toch het levensdoel is van een Griekse vrouw. Dan ontmoet ze de niet-Griekse Ian en weet dat maar eens geheim te houden voor een bemoeizuchtige, luide, Griekse familie!

 

My big fat Greek wedding #2

Toula en Ian zijn inmiddels getrouwd en hebben een dochter. Ze blijken net zo bemoeizuchtig te zijn geworden als de rest van hun Griekse familieleden. Dan blijken de ouders van Toula nooit officieel te zijn getrouwd. Genoeg reden dus voor een nieuwe Big Fat Greek Wedding!

 

My Life in Ruins

Georgia zit niet lekker in haar vel en mist haar ‘kefi’. Ze weet niet wat ze wil met haar leven en wordt gids bij een Grieks reisbureau in Athene. Ze probeert ongeïnteresseerd toeristen kennis te laten maken met haar prachtige vaderland. Hopelijk vind ze haar geluk terug…

 

Welke is jouw favoriet?

 

Op zoek naar heerlijke series voor de wintermaanden? Check mijn favorieten misdaad series op Netflix.

 

Keep in touch!

Zullen we gezellig contact houden? Je kan me volgen via Facebook of Instagram!