Stema bar | Cocktails, gezelligheid en een bloedmooie zonsondergang

Stema bar | Cocktails, gezelligheid en een bloedmooie zonsondergang

Enkele jaren geleden toen mijn ouders en ik op vakantie waren op Karpathos, ontmoette wij een man genaamd Manolis op het strand van Arkassa. Hij vertelde ons dat hij in Arkassa een cocktailbar had geopend en dat we zeker eens langs moesten komen, want het was de beste bar van heel het eiland. Nog die vakantie gingen wij een kijkje nemen: en ja hoor hij had gelijk, wat een toffe bar! Nu enkele jaren later is Manolis een goede vriend geworden en tijdens de vakantie doen wij hier regelmatig een drankje.

 

hotspot_001

 

De bar bevind zich in het plaatjes Arkassa. Het ligt net iets van de hoofdweg af, in een smal straatje. Stema is een cocktailbar en staat dus voornamelijk bekend om zijn cocktails. Onwijs origineel hebben ze hun kaart op aangespoeld hout staan. Naast de cocktails kun je hier ook gewoon terecht voor  andere dranken zoals wijn, koffie en ouzo. Bij je drankje krijg je lekker een bakje pinda’s. Ah! Wat vind ik dat lekker zeg 😉

 

hotspot_002

 

Gastvrijheid. Iets wat ik in Griekenland zo mooi vind, daar kunnen wij in Nederland echt nog wat van leren! Manolis is een geweldige man, hij maakt met iedereen een praatje en hij zorgt er voor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Als hij ziet dat je ‘nieuw’ bent en nog wat onwennig tussen al die mensen zit dan gaat hij het gesprek met jou aan om er voor te zorgen dat je, je thuis voelt. Geweldig om te zien! Ieder jaar zoekt hij nieuw personeel wat hem helpt in de zomerperiode. Vaak gaat het om een aantal meiden en jongens van rond de 25 jaar. Je merkt dat hij zijn personeel goed selecteert, Ze zijn de hele avond bezig om jou avond perfect te maken en maken graag een praatje met je, heel sociaal allemaal!

 

Bij Stema is iedereen welkom, hoe oud (of jong!) je ook bent. Het is leuk om te zien dat iedereen met elkaar praat en dat leeftijd geen rol speelt, dat maakt het zo bijzonder. De sfeer is heel relaxt hier!

 

hotspot_004

 

Tip!

Stema gaat rond 8 uur open. Als je zorgt dat je er op tijd bent kun je een goed plekje zoeken om de zonsondergang in de baai te zien.  Het is onwijs mooi!

 

Mijn leukste herinnering aan Stema?

Vincent en ik werden door mijn ouders afgezet bij de cocktailbar, we zouden gezellig een drankje doen en daarna ook naar huis gaan. Eenmaal aangekomen in de cocktailbar zagen we een stuk of 20 kinderen binnen. Wat bleek? De dochter van Manolis was jarig en vierde haar verjaardag. Alle vriendjes en vriendinnetjes + ouders waren er en overal stond drinken en vooral veel eten. In Nederland zou je absoluut niet welkom zijn, maar hier wel. Manolis nodigde ons uit om de verjaardag bij te wonen en zei dat we vooral alles mochten eten en drinken. Een beetje onwennig stonden we daar, want in Nederland maak je dit (bijna) niet mee. Uiteindelijk hebben we een onwijs leuke avond gehad!

 

Athina

Athina

The girl behind Travel By Heart is me: Athina Ketting. An enthusiastic, adventurous and impulsive girl. I love windsurfing, latte macchiato and sharks. After high school I studied Leisure and Hospitality in Den Haag. In my spare time I fitness, blog, look for new destinations and I like to go out for diner with friends.

2 reacties

 • Gerhard

  Kalimera Athina, we’re also loving Karpathos. If we are there, we live in Arkasa and we know Manoli as well. Stema is the best place to be. Wonderful Sun Sets, very good Drinks and nice people. Hope to see you once in paradise on earth. All the best and many greetings from Austria, Gerhard & Oksana

  17/01/17 at 07:47
  • Athina
   Athina

   Kalimera Gerhard and Oksana.
   Good to hear that we have the same interest in Karpathos 🙂
   Looking forward to meet you this year! My parents, boyfriend and I are coming the 3th of May for 3 weeks.
   We have our own house in Afiarti. When will you be there? Kind regards from all of us!

   17/01/17 at 11:29

PLAATS EEN REACTIE