De Karpathos gids

Kalimera! en welkom bij de Karpathos gids van Travel by heart! In deze gids over Karpathos vind je mijn tips en persoonlijke verhalen over dit prachtige Griekse eiland in de mediterrane!

Veel vakantievoorpet gewenst! & mocht je nou vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Karpathos

Over Karpathos

Karpathos is een van de vele eilanden die Griekenland rijk is. Het eiland is onderdeel van de eilandengroep de Dodekanesos en is – Rhodos na – Het grootste eiland van deze eilandengroep. Karpathos ligt in het Zuid-Oosten van Griekenland tussen de twee bekendste Griekse eilanden, namelijk Kreta en Rhodos. Karpathos is een langgerekt, bergachtig eiland. Het is ongeveer twee keer zo groot als Texel.

Aan de oostkant van Karpathos vind je de hoofdstad Pigadia (soms ook wel Karpathos-stad of Little New York genoemd). Pigadia kent, net als de rest van het eiland, geen massatoerisme en we kunnen het er gerust ‘gezellig-druk’ noemen. Pigadia heeft een levendige haven met boulevard waar veel restaurants en terassen gevestigd zijn.

Aan de westkant van het eiland vind je het op een na grootste dorp van het eiland Arkassa, maar er zijn ook nog veel meer andere leuke dorpen zoals Messochori, Amoopi en Olympos.

Karpathos is perfect voor stellen die houden van een actieve strandvakantie zonder massatoerisme. Je kunt op dit eiland genieten van de prachtige stranden, de natuur, het Griekse eten en de Griekse gastvrijheid.

Klimaat en reistijd

Karpathos heeft een heerlijk middellands zeeklimaat. Van mei t/m oktober is het weer perfect voor een zonvakantie. Houd je meer van wandelen dan is april of eind oktober de beste maand. Elke maand heeft zo zijn eigen mooie kenmerken.

 

 

 

 

 

 

Temprature Karpathos

Voor de toekomstige vakantieganger

Heb je besloten om op vakantie te gaan naar Karpathos, maar weet je niet welke accommodatie bij je past of waar je de goedkoopste vliegtickets kunt kopen? Wil jij écht connecten met Karpathos? Je kunt bij ons terecht voor  Karpathos reisadvies op maat. Naar aanleiding van jouw wensen gaan we voor jou aan de slag voor een onvergetelijke vakantie!

 

Voor de Karpathos lovers

Wist je dat wij ook een webshop hebben? Deel jouw liefde voor Karpathos aan de wereld met jouw eigen Karpathos tas. Je hebt ‘m al voor €9,95!

Karpathos reistips

Tijd om op zoek te gaan naar de tips die jij nodig hebt om van jouw vakantie een onvergetelijke vakantie te maken! Als je verder naar beneden scrolt vind je alle artikelen die in de Karpathos gids te vinden zijn, maar je kunt ook naar een van de volgende categorieën gaan: