Kipos Karpathos
Eten en drinken Karpathos

Kipos | Idyllisch dineren in een Griekse tuin

By
on
12/07/17

Wordt het al een beetje eenzijdig? Ook Kipos is namelijk één van mijn favoriete restaurantjes. Wist je dat Kipos trouwens ‘tuin’ betekent in het Grieks? En dat is precies waar je, je waant als je bij Kipos eet!

 

Kipos Karpathos

 

Kipos vind je tegen over het appartementencomplex Popi studio’s. Routebeschrijving: Wanneer je Arkassa binnen rijdt zie je direct links een scooter verhuurbedrijf. Op dit punt sla je direct rechtaf, een straatje in waarvan je denk dat je daar met de auto niet in kan rijden, maar dit kan wel ;). Ahfijn, Kipos vind je dus een beetje verscholen in Arkassa, net buiten het centrum. Wat opzich wel fijn is, is het wat rustiger.

 

Ik vind het er fijn aan Kipos dat hun menukaart wat anders is dan andere restaurants. Ze hebben naar een aantal standaard Griekse gerechten, ook wat meer bijzondere gerechten op de kaart staan en de kaart bestaat niet uit 10 pagina’s (.. want lastig kiezen!). Daarnaast wordt het eten altijd prachtig geserveerd en ziet het er gewoon allemaal van top kwaliteit uit. Dagelijks hebben ze enkele gerechten op het dagmenu staan. Je bent dus altijd even welkom in de keuken een kijkje te nemen!

 

Kipos Karpathos

 

Even een leuk weetje nog (… en ook gelijk een tip)! Dit drankje hier boven lijkt op het eerst gezicht gewoon Sangria, maar dat is het niet! Zo staat het omschreven in de menukaart: “Kipan-gria is a Karpathian type of Sangria. A alcoholic beverage which consists of red wine, ouzo, sparkeling orange juice, fresh chopped fruits and some special herbs”. Deze typisch Sangria is bedacht door de Nederlandse chefkok Arie van Elst. Je begrijpt natuurlijk dat toen wij dit op de menu kaart zagen staan, we dit direct wilde proberen 😉 En bij deze kan ik het iedereen aanraden! Het smaakt echt heerlijk en door de ouzo en de kruiden is het weer eens wat anders dan normale Sangria.

 

Kipos Karpathos

Kipos Karpathos

 

 

Keep in touch!

Zullen we gezellig contact houden? Je kan me volgen via Facebook of Instagram!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Athina Ketting
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!