Kipos | Idyllisch dineren in een Griekse tuin

Kipos | Idyllisch dineren in een Griekse tuin

Wordt het al een beetje eenzijdig? Ook Kipos is namelijk één van mijn favoriete restaurantjes. Wist je dat Kipos trouwens ‘tuin’ betekent in het Grieks? En dat is precies waar je, je waant als je bij Kipos eet! 

 

 

Kipos vind je tegen over het appartementencomplex Popi studio’s. Routebeschrijving: Wanneer je Arkassa binnen rijdt zie je direct links een scooter verhuurbedrijf. Op dit punt sla je direct rechtaf, een straatje in waarvan je denk dat je daar met de auto niet in kan rijden, maar dit kan wel ;). Ahfijn, Kipos vind je dus een beetje verscholen in Arkassa, net buiten het centrum. Wat opzich wel fijn is, is het wat rustiger.

 

Ik vind het er fijn aan Kipos dat hun menukaart wat anders is dan andere restaurants. Ze hebben naar een aantal standaard Griekse gerechten, ook wat meer bijzondere gerechten op de kaart staan en de kaart bestaat niet uit 10 pagina’s (.. want lastig kiezen!). Daarnaast wordt het eten altijd prachtig geserveerd en ziet het er gewoon allemaal van top kwaliteit uit. Dagelijks hebben ze enkele gerechten op het dagmenu staan. Je bent dus altijd even welkom in de keuken een kijkje te nemen!

 

 

Even een leuk weetje nog (… en ook gelijk een tip)! Dit drankje hier boven lijkt op het eerst gezicht gewoon Sangria, maar dat is het niet! Zo staat het omschreven in de menukaart: “Kipan-gria is a Karpathian type of Sangria. A alcoholic beverage which consists of red wine, ouzo, sparkeling orange juice, fresh chopped fruits and some special herbs”. Deze typisch Sangria is bedacht door de Nederlandse chefkok Arie van Elst. Je begrijpt natuurlijk dat toen wij dit op de menu kaart zagen staan, we dit direct wilde proberen 😉 En bij deze kan ik het iedereen aanraden! Het smaakt echt heerlijk en door de ouzo en de kruiden is het weer eens wat anders dan normale Sangria.

 

Bifteki gevuld met feta

 

Watermeloen salade

 

Lamsvlees uit de oven (menu v/d dag)

 

Athina

Athina

The girl behind Travel By Heart is me: Athina Ketting. An enthusiastic, adventurous and impulsive girl. I love windsurfing, latte macchiato and sharks. After high school I studied Leisure and Hospitality in Den Haag. In my spare time I fitness, blog, look for new destinations and I like to go out for diner with friends.

PLAATS EEN REACTIE