Koffer kwijt_reizen
Travel

Koffer kwijt? Dit moet je doen + tips om het te voorkomen

By
on
23 oktober 2018

Je koffer kwijtraken, dat wil natuurlijk niemand. Maar wat doe je nou als je, je koffer kwijt raakt? In deze blog lees je alle ins en outs.

 

Weet je zeker dat je bij de juiste bagageband staat en is alle bagage gedropt. Dan is helaas je bagage zoek. Meldt dit direct bij de servicebalie, de betreffende luchtvaartmaatschappij of bij jouw touroperator. Zorg dat je, je boardingpass en je bagageticket bij de hand hebt (het ticket dat je krijgt bij het inchecken van je koffer). Je zult van hen een PIR-formulier (Property Irregularity report) krijgen, welke je dient in te vullen. Zitten er in de koffer niet alleen spullen van jouw, maar ook van je reisgenoot? Laat hem of haar dan ook een formulier invullen! Een eventuele vergoeding, wordt namelijk per persoon uitgekeerd. Vraag ook een kopie van het formulier of maak er een duidelijke foto van met je mobiel.

 

Vergoeding

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij of touroperator, kan het zijn dat ze jou een vergoeding geven. Dit kan bijvoorbeeld een X bedrag per persoon per dag zijn om enkele belangrijke spullen te kopen zoals kleding en toiletspullen. Check hiervoor altijd even de voorwaarden bij de luchtvaartmaatschappij, want het kan zijn dat na 48 uur het bedrag hoger wordt. Neem ook altijd even contact op met je reisverzekering.

Wanneer je koffer echt kwijt is (na 3 weken geldt dit) dan heb je recht op een vergoeding van +/- € 1300,-. Het kan zijn dat je de luchtvaartmaatschappij niet volledig uitkeert. Kijk dan even of je nog recht hebt op aanvulling vanuit je reisverzekering.

 

koffer-kwijt-lost-luggage

 

En vergeet vooral deze tips niet:

  • Zorg er altijd voor dat wanneer je een bagagestuk ingecheckt je deze altijd incheckt op de naam voor wie je ook bagage hebt geboekt! Mocht je bagage kwijt raken, zorgt het namelijk voor problemen als de koffer op een andere naam is ingecheckt.
  • Ga voor een opvallende koffer, zo weet je zeker dat iemand anders niet per ongeluk jouw koffer meeneemt.
  • Verwijder altijd oude bagage stickers.
  • Zorg voor een kaartje met je naam en telefoonnummer (incl. landnummer) en eventueel adres.
  • Reis je met een gezelschap en heb je meer dan 1 koffer? Verdeel dan de spullen. Mocht er een koffer kwijt zijn geraakt dan heb je in elk geval nog wat kleding en ondergoed in de andere koffer zitten 😉
  • Neem spullen die voor jou waardevol zijn mee in je handbagage. Zo neem ik altijd mijn medicijnen, camera en bikini mee in mijn trolley.

 

Check hier wat je moet doen als je vlucht vertraagd is. 

 

 

Blijf op de hoogte!

Volg Travelbyheart.nl via FacebookInstagram en Pinterest.

TAGS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Athina Ketting
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!

Boek hier je reis
Boek jouw accommodatie
Booking.com
FAQ