Karpathos lente Griekenland Amoopi strand
Klimaat op Karpathos Meer Karpathos

5x Waarom lente de mooiste periode is voor een vakantie naar Karpathos

By
on
19 maart 2019

Natuurlijk is Karpathos altijd genieten, maar de lente is extra speciaal. De temperatuur schiet omhoog, maar het is nog rustig en ontzettend groen. Wat wil je nou nog meer?

Verlaten stranden (zonder strandbedjes en parasols!)

Yess! Dit is toch genieten! In de lente is het seizoen op Karpathos voor een deel nog niet begonnen (meestal zo eind april/ begin mei) en dus staan de strandbedjes en parasols nog niet op de stranden. In deze periode is de kans zelfs groot dat je helemaal alleen op het strand kunt zitten, hoe tof is dat?! Wij zijn zelf regelmatig op vakantie geweest begin mei en hebben zelfs op de grote stranden op Karpathos zoals Kyra Panagia en Diakoftis alleen gezeten!

Het weer is perfect

Waar het in de zomer behoorlijk warm kan zijn en (aan de kant van Afiartis/Arkassa) ook behoorlijk kan waaien op Karpathos is de lente perfect, wat het weer betreft. Een graadje of 20 (soms 25 graden begin mei). Hier een daar wat wolken en oké, soms een bui, maar ook dat hoort er bij in de lente.

Alles staat in bloei in de lente op Karpathos

Na (meestal) een regenachtige winter op Karpathos, staat het eiland onwijs in bloei in de lente. Dit veranderd snel zodra de regen weg blijft en de temperaturen omhoog gaan in de zomer, maar in de lente kun je hier nog volop van genieten!

Perfect voor activiteiten

Waar het in de zomermaanden al gauw 30 tot 35 graden is op Karpathos, is de lente nog niet zo heet. Met zo’n 20 graden en regelmatig nog een wolkenpartij is deze periode perfect voor activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en klimmen. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf het dorpje Volada wandelen naar de top van de Kali Limni, de hoogte berg van Karpathos.

Lees ook | de beste reistijd voor een vakantie naar Karpathos

Rust

Hoewel Karpathos nog geen vakantiebestemming is dat massatoerisme kent, is het in het hoogseizoen zeker wel druk te noemen. De stranden worden druk bezocht en ook de restaurants zijn vol. Wie er voor kiest om in de lente naar Karpathos te gaan heeft echter alle rust. Denk aan verlaten stranden en geen chaos in Pigadia 😉 Zelf vinden wij het ook erg fijn dat onze vrienden op het eiland het in de lente nog wat rustiger hebben. Zo hebben nog nog fijn de tijd om te socializen 🙂

Het GROTE nadeel…

Dit waren 5 redenen waarom Karpathos prachtig is in de lente, maar er kleeft ook een groot nadeel aan het lente seizoen op Karpathos die toch even benoemd moet worden. Hoewel de lente over het algemeen al een heerlijke temperatuur kent op Karpathos is de winter pas net voorbij en dus heeft het zeewater nog niet kunnen opwarmen en is nog koud. Vanaf half mei wordt het zeewater beter toegankelijk. Kom je echt om alleen te dobberen in zee, overweeg dan of September niet beter voor je is 😉

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Welkom op Travel by heart. Mijn naam is Athina en dit is jouw online island guide over het Griekse eiland Karpathos. Je vind hier de leukste plekjes van het eiland. Van leuke hotels, eettentjes en de tofste must-do’s. Enjoy!

Shop
Reisadvies op maat
Categorieën