Netflix
Persoonlijk

6x spannende misdaad series op Netflix om de winter door te komen

By
on
2 oktober 2018

Balen! Het seizoen op Karpathos is inmiddels voorbij en we zullen allemaal weer moeten wachten tot de zomer van 2019! Maar hoe komen we die winter nou een beetje lekker door?  Ik ben echt verslaafd aan Netflix sinds mijn schoonouders ooit een abonnement hebben genomen en misdaad series zijn echt mijn favoriet. Daarom voor jou mijn 7 favourieten misdaad series op Netflix!

 

Broadchurch

Broadchruch is een heerlijke Britse politieserie. In de serie volgen we een vrouwelijke en mannelijke detective in het kleine plaatsje Broadchurch. Waar de meeste series één (moord)zaak per aflevering hebben heeft deze serie per seizoen één zaak. Continue kom je en stukje dichter bij de waardheid en de serie is lekker onverwachts.

 

Elementary

Deze serie heb ik onlangs pas gevonden en ik ben er nog mee bezig, maar hij bevalt nu al ontzettend goed!  Een ex-doktor is coach geworden voor mensen die in rehab zijn geweest en ze krijgt een nieuwe client. De man in kwestie  gaat (opnieuw) aan de slag als adviseur voor de NYPD en omdat ze zijn coach is zal ze continue mee moeten naar crime scenes. Ze gaat hem steeds meer bij staan en hij leert haar ook een echte ‘speurneus’ te worden en gaan uiteindelijk samen werken aan allerlei zaken. Echt een leuke serie met een leuk duo!

 

Lucifer

Deze serie is qua personages echt mijn favoriet, maar wel wat ‘minder’ echt misdaad als de andere. De andere series komen uit Engeland en Schotland en net zoals Scandinavische misdaad series zijn deze iets meer reallife. Je zal merken dat deze misdaad serie wel echt een stuk Amerikaanser is.Tom Ellis speelt een geweldig personage. Hij speelt een Lucifer, duivel die uit de hel komt en nu op de aarde leeft. Zijn wereld bestaat vooral uit vrouwen, seks en zijn eigen nachtclub LUX.  Hij komt in aanraking met Chloe Decker wie recherche is bij de LAPD er ontstaat een speciale band tussen de twee en Lucifer staat haar bij, bij alle zaken die voorbij komen. Naast de misdaad komen we ook veel te weten over waar Lucifer vandaan komt en hoe zijn wereld met de hel en de hemel in elkaar zit.

 

misdaad-series-op-netflix

 

Marcella

Marcella is net als Broadchurch een typische Britse politieserie. Marcella kampt met persoonlijke problemen en nadat haar man bij haar weg gaat besluit ze weer terug aan het werk tegaan bij London Metropolitan Police service als detective. Ze doet onderzoek naar een seriemoordenaar die jaren geleden ook al een actief was, maar nooit gevonden is. Marcella kampt vanwege haar persoonlijke problemen met black-outs en is bang dat ze te maken heeft met de moord op de nieuwe vriendin van haar ex, omdat ze zich niet kan herinneren waar ze op de dag van de moord is geweest.

 

The Fall

Deze is echt voor alle dames die fan zijn van Jamie Dornan (Fifty shades of Grey).  The Fall is een misdaad serie die zich afspeelt in Belfast. In de serie volgen we detective Stella Gibson die achter een seriemoordenaar (Jamie Dornan) aan zit.

 

Happy Valley

En nog een Britse politie serie (jup, de Britse zijn echt mijn favoriet haha!). Happy Valley heb ik ooit bij de bibliotheek zien liggen als dvd-box, maar toen zag ik dat hij ook op Netflix stond. In de serie die bestaat uit twee seizoen volgen we Catherine, een oudere vrouw die voor de politie in Yorkshire werkt. Haar tiener dochter heeft 8 jaar geleden zelfmoord gepleegd. Haar moeder is er echter van overtuigd dat een jongen gemaand Tom haar dochter daar toe heeft gezet. Wanneer Tommy vrijkomt voor een drugskwestie (hij is nooit veroordeeld voor de zelfmoord van haar dochter) wil ze Tommy pakken en hem laten boeten voor wat hij heeft gedaan. Een lekker luchtige politieserie, zonder teveel poespas.

 

Heb jij nog een leuke serie aan dit rijtje toe te voegen? Laat het weten in de reacties!

 

Check deze pagina als je dol bent op Griekse films.

 

Blijf op de hoogte!

Volg Travelbyheart.nl via Facebook, Instagram en Pinterest.

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Athina & Vincent
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!