Karpathos natuur
Geen categorie

Pas op voor de muggen in Griekenland! (zomer 2019)

By
on
9 juli 2019

Griekenland waarschuwde onlangs toeristen voer de muggen in het land. De muggen zouden namelijk het westnijlvirus met zich mee brengen. Maar wat houdt dat in en kan je er wat tegen doen?

Het westnijlvirus

Zoals de naam westnijlvirus al een beetje verklapt komt dit virus uit landen rondom de rivier de Nijl. Sinds enkele jaren komen de muggen ook in andere landen voor, zo ook nu in Griekenland.

Toch draagt niet elke mug het virus met zich mee. Van te mensen die gestoken worden zegt men dat 80% hier niets aan overhoudt. 20% kan last krijgen van de westnijlkoorts. Kenmerken zijn o.a. hoofdpijn, koorts, buikpijn. Ongeveer 1% wordt ernstig ziek en kan hierdoor komen te overlijden door o.a. hersenvliesontsteking. Helaas is er geen medicijn of vaccin, maar artsen kunnen wel helpen om de klachten van het virus te verminderen.

Jezelf beschermen tegen de muggen in Griekenland

  • Het is misschien wat drastisch, maar je zou kunnen overwegen om een accommodatie te kiezen in een plaats waar het zoveel mogelijk waait. Dat is voor ons namelijk een van de pluspunten aan de locatie van ons eigen huis. Wanneer het waait hebben we namelijk geen last van insecten, welke je wel gelijk ziet als we een keer een dag geen of weinig wind hebben
  • Vermijdt plekken met stilstaand water
  • Neem DEET mee op vakantie en zorg voor een flacon met meer dan 30% DEET, anders zul je namelijk elk uur moeten smeren
  • Neem een klamboe mee om onder te slapen en/of zorg voor bedekkende kleding
  • Neem citronella kaarsen mee voor ‘s avonds op je balkon/terras
  • Toch gestoken? Er is niet direct reden tot paniek! Ik gebruik graag tea tree olie om het jeukende gevoel weg te halen
TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Welkom op Travel by heart. Mijn naam is Athina en dit is jouw online island guide over het Griekse eiland Karpathos. Je vind hier de leukste plekjes van het eiland. Van leuke hotels, eettentjes en de tofste must-do’s. Enjoy!

Shop
Reisadvies op maat
Categorie├źn