negatieve reacties op mijn progressie
Lifestyle

Aan diegene die het nodig vonden om mij op het hart te trappen.

By
on
24/07/17

Afgelopen zondag kwam mijn transformatie foto online op de social media kanalen van Personal Body Plan. In tegenstelling tot Instagram explodeerde Facebook zo ongeveer met (in het begin) alleen maar negatieve reacties. En dat deed pijn.

 

negatieve reacties op mijn progressie (1)

 

Van de week ontving ik een berichtje van pbp met de vraag of ze mijn laatste progressie foto mochten delen op social media. Natuurlijk zei ik direct ja, want ik ben zo trots op wat ik tot nu toe heb neergezet! Waar ik me echt niet op had voorbereid waren negatieve reacties. Helaas stroomde ze zo ongeveer binnen toen de foto online kwam en die kwamen hard aan kan ik je vertellen. Zo hard, dat ik na een half uurtje toch even mijn tranen moest bedwingen.

 

negatieve reacties op mijn progressie (1)

 

Ik vraag me echt oprecht af waar die negatieve reacties voor nodig waren. Waarom wilde je perse iets zeggen als het toch niet aardig kon? Waarom kon je mijn doel niet accepteren en moest je gelijk mijn foto bekritiseren? Deed ik met die foto iets verkeerds? Of heb ik jou iets aangedaan? Nee. Ik koos er 6 maanden geleden voor om anders te gaan leven. Waarom doet er niet eens toe, het is toch mijn keuze? Ik hoef het niet voor een ander te doen. Ik maak mezelf hier gelukkig mee. Heel jammer en ook pijnlijk toen ik las dat mensen mij direct beoordeelde op alleen die foto. Want niemand uit bovenstaande reacties kent mij persoonlijk. Ze vonden het allemaal nodig om keihard hun ongezouten mening te geven over een iemand die ze niet kennen. Want zij weten niet dat ik vier keer per week in de sportschool sta omdat IK dat wil. Ze denken dat ik niet eet of op sla leef, terwijl ik iedere dag geniet van die lekkere boterhammen met pindakaas of pasta. En vergeet vooral niet die leuke etentjes buiten de deur met vrienden die ik echt niet oversla 😉

 

Echt jammer dat jullie niet konden inzien dat IK me beter voel bij deze nieuwe lifestyle die ik voor mezelf heb gecreëerd. En wat deed het pijn zeg Mariëlle  toen je zei dat een lichaam zoals het mijne de hele reden is tot het welbekende bodyshaming en toen Jordy mij vergelijkte met iemand die anorexia heeft. En vooral toen Bianca en Micheal me lieten weten dat mijn gezichtsuitdrukking genoeg zei. Want waarom zou je zoiets zeggen? Waarom zou je iemand beoordelen op één foto terwijl je niet eens weet hoe die persoon is? Waarom zou je zeggen dat iemand niet mooi kijkt en daarmee gelijk concluderen dat ik geen gelukkig persoon ben.

 

Jullie hebben allemaal een blauwdruk van jullie ziel laten zien gisteren. Ik hoop echt door dit te delen dat jullie, maar ook andere beseffen wat een mening over iets persoonlijks met iemand kan doen. Jullie hadden namelijk mijn ochtend op dat moment verpest. Ik was zo blij en trots toen ik mijn progressie foto online zag staan tot dat ik jullie opmerkingen zag. Het trotse gevoel nam plaats voor boosheid, onzekerheid en verdriet. Verdriet omdat mensen het nodig vonden om mij de grond in te trappen met hun mening over de progressie waar IK zo juist zo trots op ben.

 

 

Wat een schijnheilig gedoe.

Nee, ik ben ook niet heilig hoor. Ik zal hier en daar ook wel meer hebben gezegd dan ik had moeten doen. Toch ben ik er bewuster mee bezig. Zo vind ik een blokjesbuik bij vrouwen niet echt mooi. Het is niet mijn ideaalbeeld laat ik het zo zeggen. Ik kon regelmatig bij zulke foto’s even mijn vriend erbij halen en tegen hem zeuren dat ik dit zó niet mooi vond. Ik probeer mezelf echter steeds bewuster te leren kijken naar een situatie. De vrouw in kwestie had hier keihard voor gewerkt en ZIJ was hier trots op. Dat ik het niet mooi vind is mijn mening en hoef ik haar niet te vertellen, want daar heeft ze niets aan. Wat ik haar wel kan vertellen is dat ik het zo knap vind wat ze heeft bereikt, want ondanks dat onze mening verschilt over perfectie blijft het een prestatie om trots op te zijn! En mogen we dan onze mening niet meer geven? Nee, ook dat bedoel ik niet. Geef gerust je mening over sporten, de fitgirl-hype, dat ene boek en onze politiek. Kijk alleen een beetje uit met wat je zegt als het onderwerp persoonlijk(er) wordt. Denk even na voordat je jouw ongezouten mening geeft en bedenk of jij dit ook zo tegen je moeder, broertje of vriendin zou zeggen. Iedereen is unieke, heeft zijn eigen ideeën over perfectie en we hebben allemaal onze eigen dromen. Laten we vooral trots zijn op elkaar, op dingen die we gemeen hebben, maar ook op dingen waar we een hele andere kijk op hebben. Respecteer elkaar en denk even kort na voor je iets zegt, het kan namelijk hard aankomen.

 

En na een hoop gezeik en gesnotter wil ik graag ook nog een bedankje uitspreken. Na in het begin alleen maar negativiteit waar voor mij even geen einde aan leek te komen, stroomde ook alle positieve reacties binnen. Dus bij deze Vincent, Denise, Kirsten, Daphne, Anouk en alle andere die later nog hebben gereageerd: bedankt. Echt waar bedankt voor jullie lieve, positieve reacties die mijn trots gevoel weer bovenwater haalde. Wellicht vinden jullie mijn idee van het perfecte lichaam niet ‘mooi’, maar jullie konden daar doorheen prikken. Jullie konden zien dat ik iets had bereikt waar IK trots op ben. Dus nogmaals bedankt voor alle lieve woordjes <3

 

Keep in touch!

Zullen we gezellig contact houden? Je kan me volgen via Facebook of Instagram!

TAGS
 1. Beantwoorden

  marleen

  24/07/17

  Meid! Je hebt een prachtig mooi getraind lijf waar je trots op mag zijn! Even wat liefde voor jou! X

  • Beantwoorden

   Athina

   24/07/17

   Dankjewel Marleen voor je postieve reactie! Liefs, Athina

 2. Beantwoorden

  lana

  24/07/17

  al die negativiteit altijd in de wereld… Ik vind beide foto’s even mooi! Je bent een prachtige vrouw en daar mag je trots op zijn!

  • Beantwoorden

   Athina

   24/07/17

   Thanks Lana voor je lieve reactie <3

 3. Beantwoorden

  Ellen

  24/07/17

  Oei wat erg ! Je lekker voelen in je vel is de mooiste look. Kijk niet naar de haters. Geen energie waard.

 4. Beantwoorden

  Monica

  24/07/17

  Die mensen die het nodig vinden om negatief en beledigend te reageren die zijn zelf gewoon niet tevreden met hun lijf. Waarom zou je anders die behoefte hebben om iemand naar beneden te halen. Mensen moeten een keer nokken met die onzin. Je ziet er goed uit en nog beter, jij voelt je goed. Daar mag je heel trots op zijn.

  • Beantwoorden

   Athina

   24/07/17

   Helemaal mee eens Monica! Bedankt voor je lieve reactie 🙂

 5. Beantwoorden

  Essy

  24/07/17

  Ik vind de meningen niet keihard. Het zijn gewoon meningen. Ook ik vind met de eerste foto niets mis, en de tweede foto wat aan de magere kant. Ook is je blik inderdaad meer benaderbaar in de eerste foto. Misschien zijn dit soort foto’s beter op hun plek in privé kringen.

  • Beantwoorden

   Athina

   27/07/17

   Hi! Sorry voor mijn late reactie, je opmerking was in spam beland :O Prima toch dat je er zo over denkt en ik vind ook zeker dat iedereen zijn eigen mening mag hebben! Ik vind de eerste foto ook absoluut niet lelijk hoor. Ik zit alleen veel beter in mijn vel nu en ben mentaal veel sterker, dat vind ik zo fijn! Ben alleen van mening dat mensen veel meer moeten nadenken over wat ze zeggen. Ze kwamen hard aan en veel meer mensen die met trots hun resultaat via pbp delen krijgen dit soort dingen (soms nog erger!) naar hun hoofd geslingerd. Ik vraag me af waarom je moet reageren – terwijl er niet naar iemand mening wordt gevraagd en ook niet of je links of rechts mooier vindt – als je toch niets positief te zeggen hebt en uiteindelijk alleen maar iemand afkraakt.

 6. Beantwoorden

  Suzanne

  24/07/17

  Bah wat een nare reacties! Probeer het je niet teveel aan te trekken, ik denk dat het gewoon jaloezie is. Je ziet er geweldig uit, op beide foto’s trouwens!

 7. Beantwoorden

  Ilona

  24/07/17

  Mooi geschreven meis! Gewoon blijven doen waar jij je goed bij voelt! Xx

 8. Beantwoorden

  Willem

  24/07/17

  Athina,

  Je bepaalt zelf hoe je het lekkerste in je vel zit.
  Wat een ander daar van vindt is van ondergeschikt of eigenlijk geen enkel belang.
  Je bepaalt zelf hoe je leeft en in het leven staat..
  Wat mij betreft ben je een toppertje,

  • Beantwoorden

   Athina

   24/07/17

   Bedankt voor de mooie woorden Willem!

 9. Beantwoorden

  Joni

  24/07/17

  Ah zeg. Wat naar dat je zo trots bent op jezelf en je dan zo’n reacties krijgt! Je ziet er supergoed uit & ik zeg “GOE BEZIG” 🙂

  Ik twijfelde al een tijd over het pbp, misschien toch maar weer eens overwegen..

  • Beantwoorden

   Athina

   24/07/17

   Dankjewel voor je lieve woorden Joni! & wat betreft pbp: zeker doen! Het gaat niet alleen maar op het bereiken van, wat naar jou idee, een mooi lichaam is. Bij pbp leer je ook heel veel op het gebied van mindset. Echt heel interessant.

 10. Beantwoorden

  Eva

  25/07/17

  Kritiek zal er altijd zijn. Maar het is meestal uit jaloezie of omdat ze te dom zijn.

  Bij jaloezie: mag je eigelijk blij zijn want dan willen ze net zo’n lichaam als jou. Trouwens mooi lichaam al! Mag je terecht fier op zijn

  Te dom: negeren! Je nooit meten met mensen die nog een niveau lager als de stoeprand zijn.

  Je bent ongelooflijk goed bezig hoor.

  Liefs, Eva
  http://Www.dark-rebel.com

  • Beantwoorden

   Athina

   25/07/17

   Dankjewel voor je reactie Eva!

 11. Beantwoorden

  Melanie

  25/07/17

  Wat naar dat mensen zo zijn. Ik verbaas me toch met wat ik op sociale media voorbij zie komen aan opmerking. Weet je, wat hun zeggen, zegt meer over hun. Jij mag ttrots zijn op wat je hebt bereikt. Laat anderen lekker gaan. Jij weet wel beter. Je zegt het zelf al. Ze kennen me niet en oordelen aan de hand van een foto

  • Beantwoorden

   Athina

   25/07/17

   Thanks Melanie 🙂 Ik verbaas me ook echt af en toe wat mensen er uit gooien via social media. Durf je het dan nog in het echt tegen iemand te zeggen.. maar dat is vaak niet zo!

 12. Beantwoorden

  Karin

  25/07/17

  Je glimlacht op de voor foto en op de na foto niet. Je mag trots zijn op wat je bereikt hebt dus SMILE 😉 Dit is geen kritiek, dit is een Go-Girl opmerking. X

  • Beantwoorden

   Athina

   25/07/17

   haha bedankt Karin! Bij de eerste foto dacht ik: “even lachen, stel je voor dat hij op internet komt”. Bij de laatste dacht ik “shit we hebben vandaag meeting, nou even snel een foto dan”. & dan krijg je dat ‘ie online gaat…haha 😉

 13. Beantwoorden

  Mylène

  26/07/17

  Mensen hebben altijd wel wat te klagen en niemand doet het goed. Vreselijk. Maar zolang jij je goed voelt en je echt gelukkig bent, kan geen enkele negatieve reactie jou nog kapot maken. Blijf doen waar jij je het prettigst bij voelt en haal kracht uit de positieve berichten. Je bent een voorbeeld voor andere mensen.

  • Beantwoorden

   Athina

   26/07/17

   Dankjewel voor je lieve reactie Mylène! 🙂

 14. Beantwoorden

  Josine

  27/07/17

  Wat ontzettend jammer dat mensen zo naar reageren. Vaak is dat vanuit jaloezie. Ook is het makkelijk om vanachter je telefoon een reactie achter te laten die niet persoonlijk is. Respectloos is daar vaak een gevolg van.
  Dat er een mening wordt gegeven is logisch. Maar het gaat om de manier waarop.
  Wat ik wel vreemd vind, het het bedrijf die jou repostte dan nergens op gereageerd of reacties verwijderd?

  • Beantwoorden

   Athina

   27/07/17

   Hi Josine, dankjewel voor je lieve reactie! Het bedrijf Personal Body Plan deelde inderdaad mijn transformatie foto. Ik heb wel eens eerder gezien dat ze onder andere transformatiefoto’s hadden gereageerd n.a.v. nare reacties, maar blijkbaar houdt dat niet echt wat tegen. Zoals je ook al zegt, het is super makkelijk vanachter je computer iets te zeggen, dan ben je voor een bedrijf ook niet bang. Daarnaast is het volgens mij niet niet mogelijk om – ook al ben je paginabeheerder – reacties te verwijderen op FB toch? Teminste, ik kan een reactie ook niet verwijderen op mijn pagina van Facebook?

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Athina Ketting
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!

FAQ
Boek hier je reis