Olympos Karpathos
Karpathos excursies Karpathos guide

Authentiek Olympos | 100% een bezoekje waard op Karpathos

By
on
11 september 2018

Deze vakantie was het eindelijk zover, we hebben een bezoek gebracht aan het traditionele dorp Olympos. Hoe dat was vertel ik je in deze blog.

 

Olympos vind je helemaal in het Noorden van Karpathos op ongeveer 1 uurtje rijden van hoofdstad Pigadia. Olympos is een dorp waar de Griekse tradities nog volop bestaan en waar de vrouwen ook nog in klederdracht rondlopen.  Tot een paar jaar terug kon je alleen nog maar met de boot via Diafani naar Olympos. Er was wel een onverharde weg vanaf Pigadia, maar dit werd ten strengste afgeraden. Sinds een paar jaar is het geasflateerd en je kunt nu dus prima op eigen houtje naar het dorpje toe. We hebben het bezoeken van Olympos behoorlijk uitgesteld. Sowieso kon je er vroeger niet heen en is het nu nog steeds een behoorlijke rit, maar ook vanwege het feit dat regelmatig hoorde dat het er (te) toeristisch aan het worden is. Toch vonden we het nu eens tijd om een bezoek te brengen.

 

Olympos Karpathos

Olympos Karpathos

Olympos Karpathos

 

We zijn lekker vroeg vertrokken om de eventuele drukte een beetje voor te zijn. Om kwart voor 10 kwamen we in Olympos aan. Fijn dat we een bewolkte dag hadden, anders was het lopen door het dorp echt heel heet geweest! Olympos ziet er vanaf de weg prachtg uit, net een schilderij.  Het dorpje kent een leuke looproute met mooie fotogenieke huisjes. Ook de kerk in Olympos ziet er prachtig uit! Rond 10 uur aankomen was een goed idee. Er stonden 5 auto’s geparkeerd en nog geen bussen dus we konden echt even rustig rondkijken en genieten. De winkeltjes waren ook nog rustig en dus werd er nog niet ‘gepused’ om wat te kopen. In een zaakje wat nieuw is hebben we op ons gemak honing kunnen proeven en uiteindelijk een pot verse honig gekocht. Om 11 uur kwamen er 2 bussen aan en spoelde alle toeristen binnen (ook per auto!) Gelukkig stonden wij toen net op het punt om weg te gaan. Direct sloeg de sfeer voor ons om. Ineens hele hordes mensen samen die zich door straatjes proppen, niets voor ons!

 

Olympos Karpathos

Olympos Karpathos

 

Hoewel Olympos wel behoorlijk toeristisch is (behalve toeristen zelf zijn er ook allemaal cafes en souvenierwinkels) vind ik het , het zeker waard om het dorpje eens te bezoeken.  Het is een prachtig dorpje met mooie fotogenieke straatjes en huizen. Als je met een tour gaat ontbreekt het waarschijnlijk wel de authentieke sfeer die Olympos kent. Ga daarom lekker alleen op pad en ook lekker vroeg. Zo heb je voordat de bussen (en andere toeristen komen) alle tijd om te genieten! Enjoy!

 

Dit vind je vast ook leuk:

 

Blijf op de hoogte!

Volg Travel by heart via Facebook, Instagram en Pinterest.

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Athina & Vincent
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Wij zijn Athina & Vincent en welkom op onze blog! Travel by heart is dé plek voor liefhebbers van Griekenland (met nadruk op het eiland Karpathos) en adventure seekers. Een paar jaar geleden werden wij verliefd op het Griekse eiland Karpathos en eind 2017 stapten wij uit de welbekende comfortzone en joegen we onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertellen wij je alles over deze prachtige plek, nemen we je mee op ons avontuur en willen we je inspireren om ook jouw hart te volgen. Enjoy!