Gisteren was ik bezig met module 2 van de cursus Vind je stem die ik volg voor mijn bedrijf. Voor een van de opdrachten ging ik op zoek naar de trends op het gebied van reizen voor 2019. Een van de trends voor dit jaar zou zijn dat mensen steeds vaker op zoek naar naar een bestemming voor een onbezorgde vakantie. Weg van stress en zorgen.

Toen ik deze trend las voelde ik even een brok in mijn keel. Deze trend raakte met echt. Dit is namelijk precies hoe ik Karpathos zie. Een prachtig eiland om je onbezorgd te voelen. Je intens gelukkig te voelen en vooral: weg van alle stress.

Onbezorgd naar het strand op vakantie

Aangezien ik vanaf mijn 9e al op Karpathos kom ben ik behoorlijk verwend vind ik zelf (en mijn ouders ook, ze hebben me verpest zeggen ze altijd haha!). Karpathos is zó bijzonder echt een luxe dat ik hier al mijn vakanties sindsdien hebben mogen doorbrengen. Ik weet nog goed toen Vincent en ik in 2017 naar Italië toe gingen. We gingen op een Vespa Trip door Toscane en er was een dag waarop we gingen zonnen op het strand van Pisa. Wat een ramp, wat een drukte! Het was er één gekke huis. Delen van het strand waren afgesloten. Je mocht hier alleen zitten als je betaalde voor de strandclub die er achter stond. Er liepen overal verkopers met troep en we konden geneens met z’n tweeën de zee in, omdat we echt genoodzaakt waren om onze spullen in te gaten te houden. Totaal geen onbezorgde vakantie.

Toen voelde we het allebei wel even. Hoe verwend we eigenlijk zijn op een positieve manier. Op Karpathos heb ik in al die jaren nog nooit opgekeken naar mijn spullen op het strand. Met hoeveel we ook waren op het strand, iedereen kon tegelijk gaan zwemmen en je portemonnee hoef je echt niet te verstoppen. In Italië voelde we pas hoe normaal het zorgeloze voor ons was. Iets wat we niet bewust hebben gewaardeerd al die jaren, maar wat zeker zou moeten.

Lees ook | De mooiste stranden van Karpathos

Een simpel ontbijt, maar zo belangrijk

Iets waar ik me al wel een paar jaar van bewust ben is de luxe van een eigen huis op Karpathos en dan vooral op het gebied van ontbijten in alle rust. Ook die bewustheid kwam niet vanzelf. Ik moest eerst in een overvol hotel op Rhodos in de rij staan voor een ontbijt voordat, dat tot me doordrong. En als je er over nadenkt het is toch eigenlijk te bizar voor worden dat we betalen om ergens te slapen om vervolgens in de rij te staan voor het ontbijt? Wat dat betreft overnacht ik liever ergens om daarna een broodje bij de plaatselijke bakker te halen.

Sindsdien geniet ik veel meer elke dag van het ontbijt op Karpathos wanneer we daar zijn. We hebben vers brood, persen onze eigen verse jus en genieten van ons ontbijt in alle rust. Ondertussen voel je de zon steeds meer prikkelen op je huid, want met de minuut wordt het warmen. De cicades maken geluid en we kijken uit op een prachtige kustlijn. Wat wil je nog meer? Zo hoort een onbezorgde vakantie te beginnen niet waar 😉

Lees ook | Onze favorieten plek om te ontbijten op Karpathos

Zo zijn er nog veel meer dingen die Karpathos zo’n heerlijk zorgeloos gevoel geeft. Een onbezorgde vakantie. Iets dat we veel meer zouden moeten waarderen in deze tijd, want hoe heerlijk is het om even pauze te nemen van ons drukke leven dat 24/7 maar aan staat…

Wat maakt een vakantie voor jouw onbezorgd?