huis in Griekenland
Persoonlijk

Update #2 | Ons huis in Griekenland

By
on
28 februari 2018

Zo’n 4 maanden geleden was daar het moment dat Vincent en ik vertelde dat wij de eerste stap in onze droom namen: we kochten een huis in Griekenland,  –  en hoe kan het ook anders – op Karpathos. Ons bod deden we begin september en half oktober ging de bank akkoord met de hypotheek. Nu 4 maanden verder zijn we nog steeds in process, dus daarom nu even een update!

 

Ik heb heel lang gewacht met een nieuwe update. Eerlijk: ik ging er vanuit dat ik jullie op korte termijn kon laten weten dat alles rond zou zijn, maar dat duurde toch langer dan verwacht en daarom nu alsnog even een update tussendoor. Zo zie je maar dat een aankoop heel anders gaat dan in Nederland. Gelukkig gaat het wel via een Nederlands bedrijf genaamd Elxis, dat maakt het dan toch weer wat makkelijker. Maar in Nederland loopt de verkoop van een huis dus gewoon anders. Toen wij ons huis hier in Nederland kochten hadden we 6 weken de tijd om onze hyptoheek te regelen nadat ons bod was geaccepteerd. Na die 6 weken hebben we direct getekend en omdat het huis al leeg stond, konden we er direct in. Wel even andere koek dus.

 

huis in Griekenland

 

huis in Griekenland

 

Wat duurt er nu allemaal zo lang dan?

Vanaf onze kant was alles eigenlijk best snel geregeld. De hypotheek was vrij snel akkoord en het enige wat we daarna nog moesten regelen was een advocaat op Karpathos machtigen zodat hij het koopcontract straks voor ons kan tekenen, in de winter is het namelijk ontzettend moeilijk om even snel naar Karpathos te vliegen en het kost natuurlijk ook een hoop geld. Een bijkomend voordeel: mijn ouders gingen in september nog naar Karpathos, dus zij hebben dit geregeld.

We zitten dus nu eigenlijk alleen te wachten op de kant van de verkoper. Er komen namelijk veel meer zaken bij kijken dan in Nederland en daarnaast zijn er in de loop der jaren ook veel dingen veranderd in Griekenland. Zo betaal je sinds een paar jaar OZB belasting en moet je, ook als je alleen een vakantiehuis hebt, aangifte inkomstenbelasting doen. We hebben van de bemiddelbaar begrepen dat de verkoper hier niet van op de hoogte is geweest, omdat hij/zij er al meerdere jaren niet is geweest. Dit zal dus met terugwerkende kracht nog moeten worden betaald en/of aangegeven worden en dit zijn zaken die helaas niet zo simpel verlopen in Griekenland (wellicht alleen voor buitenlanders).

 

Hoe lang nog?

Afgelopen week hebben we weer een update gekregen en de laatste taken worden in gang gezet. Dit zou betekenen dat als er geen beren op de weg komen, we eind maart kunnen tekenen! Aan de lange maanden wachten komt zo toch een einde en dat zou fijn zijn, want begin mei gaan we weer naar Karpathos. Hoewel we natuurlijk gewoon bij mijn ouders terrecht kunnen, willen we natuurlijk wel lekker kunnen gaan klussen in ons huis!

 

 

Tot zo ver dus even deze update. Jullie horen natuurlijk van me als we getekend hebben!

 

Blijf op de hoogte!

Volg Travel by heart op Facebook en Instagram.

TAGS
RELATED POSTS
4 Comments
 1. Beantwoorden

  Frieda

  28 februari 2018

  Heel veel succes!!!
  En heel herkenbaar: maar het wachten was bij ons meer dan de moeite waard🌞

  • Beantwoorden

   Athina

   1 maart 2018

   Dankjewel Frieda! We kijken er erg naar uit 🙂

 2. Beantwoorden

  Jet

  8 april 2018

  Kalimera Athina. Via een post op FB op je blog terecht gekomen. Ben zelf al ruim 25 jaar trouwe Karpathos verslaafde. Wat leuk om te lezen dat jullie daar een huis hebben gekocht. Ik ga je blog volgen. Karpathos, heerlijk eiland.

  • Beantwoorden

   Athina

   9 april 2018

   Kalimera! Heerlijk zeg, al 25 jaar! Leuk om te horen dat je me gaat volgen 🙂 Wellicht komen we elkaar wel tegen van de zomer 😉 Wanneer ga je?

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Athina & Vincent
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!