huis in Griekenland
Persoonlijk

Update #3 | Ons huis in Griekenland + wat moet er nog aan gebeuren?

By
on
17 april 2018

Veel mensen in onze omgeving hebben het de laatste tijd weer gevraagd “Goh, is dat huis in Griekenland nu al van jullie?” Eindelijk kunnen we een duidelijker antwoord geven dan “Nee, we zijn er nog mee bezig”. Er is namelijk een datum gepland om te gaan tekenen en alles te verzorgen: 23 april! Dat gaat nu dus wel snel, dat is namelijk al over 5 dagen. Heerlijk! Eindelijk! We hebben er zo lang op moeten wachten, maar gelukkig is het einde nu écht in zicht. En natuurlijk heel fijn dat het nog even voor onze vakantie is geregeld allemaal, want we willen graag aan de slag over drie weken.

 

Wat moet er allemaal gebeuren in ´t huis?

Hoewel het huis er niet slecht aan toe is, zijn er wel wat dingen die direct moeten gebeuren zodra het officieel van ons is. Sommige klussen besteden we uit en zullen direct gedaan worden zodra de overdracht heeft plaatsgevonden. Er zijn ook wat zaken zoals verven en opruimen/schoonmaken die we natuurlijk gewoon zelf kunnen doen, dus daar gaan we mee aan de slag zodra we er zijn.

 

huis in Griekenland

 

Houtwerk

Het huisje heeft boven een groot balkon en omdat het hout de laatste jaren niet is bijgehouden, is het zo gaan rotten dat we het wel moesten vervangen. We gaan dit natuurlijk niet zelf doen. Direct nadat er is getekend gaat een man voor ons het houtwerk verzorgen. Behalve het balkon wordt ook het grote zijraam volledig vervangen inclusief de ruiten. De ruiten waren namelijk volgeplak met een bepaald folie van mozaïek (om te voorkomen dat de buren naar binnen konden kijken). Echter is dit spul zo hardnekkig, dat het niet meer van de ramen af te krijgen is.

 

Verven

Net zoals bij het houtwerk is het huis de laatste jaren ook niet meer geverfd. We zullen dus het hele huis opnieuw moeten verven. Gelukkig hoeven we niet zelf te ladder op, want er zijn een aantal super fijne mensen die dit voor ons willen doen. Zij doen ook altijd het huis van mijn ouders en dat ziet er prachtig uit. Het huis is oorspronkelijk een beetje huidskleurig (zoals de fout hierboven, deze is van heel wat jaartjes terug), daarna is het voor lange tijd roze geweest, maar wij gaan voor een andere kleur kiezen. We willen het huis graag een beetje lila paars hebben, wat mooi past met de andere huisjes. Wat we wel zelf gaan verven is het terras boven en zeg maar de witten vlakken tussen de stenen die om het huis heen liggen. Dan ziet het er straks weer als nieuw uit. 🙂

 

Schoonmaken

Het huis is heel lang onbewoond geweest (op enkele huurders na, maarja huurder zijn helaas ook niet altijd netjes..) dus moeten we het huis flink schoonmaken. Daarnaast krijgen we het huis inclusief inboedel en we weten van de oude eigenaren dat er nog heel veel spullen van hen liggen. We zullen dus ook moeten kijken of er dingen zijn die we kunnen bewaren en welke dingen er weggegooid zullen worden.

 

We hebben er onwijs veel zin in! Over 2,5 week gaan we er samen met mijn ouders naar toe en gaan we behalve genieten van de vakantie ook lekker aan de slag met ons huis. 🙂

 

 

Blijf op de hoogte!

Volg Travelbyheart.nl via FacebookInstagram en Pinterest.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Athina & Vincent
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!