Openbaar vervoer Karpathos - Public Transport Karpathos
De Karpathos guide Tips

Openbaar vervoer op Karpathos + taxi’s | Hoe zit dat + de dienstregeling (2018)

By
on
1 mei 2018

Wist je dat je naast het huren van een eigen vervoersmiddel ook gebruik kunt maken van het openbaar vervoer op Karpathos? In deze blog lees je alles over het openbaar vervoer op het eiland. Ook zorgen we er elk jaar voor het de nieuwe dienstregeling op deze pagina te vinden is (ook in een downloadbare vorm!). Oh en we vertellen je ook wat meer over de taxi mogelijkheden + de tarieven!

~ Begin mei wordt deze pagina geupdate met de nieuwe prijzen en dienstregeling.

 

Prijzen van het openbaar vervoer op Karpathos

Het openbaar vervoer op Karpathos is prima betaalbaar. Je betaald tussen de €2,- en €7,-. Dit hangt af van de afstand van de rit. Vanaf Pigadia ben je bijvoorbeeld voor € 2,- in één van de bergdorpen zoals Aperi, Pyles of Othos. Wil je van Pigadia naar Lefkos dan betaal je hier € 4,80 voor. De prijzen heb ik van de website Karpathos by bus en zijn als volgt (vanaf Pigadia):

 • Aperi  € 2,- 
 • Volada € 2,-
 • Othos € 2,-
 • Pyles € 2,-
 • Menetes € 2,-
 • Ammopi  € 2,30 
 • Arkassa  € 2,50 
 • Finiki  € 2,50 
 • Achata € 2,50 
 • Airport (Afiartis) € 3,- 
 • Kyra Panagia € 3,-
 • Apella € 3,30
 • Spoa € 3,50
 • Lefkos  € 4,80
 • Mesochori € 5,-
 • Olympos / Diafani € 7,- (of € 7,50 als je naar de westkant wilt)

 

Openbaar vervoer Karpathos - Public Transport Karpathos

 

Frequentie van het openbaar vervoer op Karpathos

De bussen rijden niet vaak op Karpathos. In het laagseizoen naar de meeste dorpen één retourtje per dag. In het hoogseizoen (half juni tot begin september) rijden de bussen gelukkig wel wat vaker, maar toch is het nog erg weinig. Naar Kyra Panagia, en Apella rijden ze nog steeds maar één keer (heen en terug). Wil je echt de vrijheid hebben (en geen stress dat de bus niet komt opdagen haha!) dan kun je beter een auto huren op Karpathos.

 

Dienstregeling

Hieronder vind je de dienstregeling van het openbaar vervoer op Karpathos. De dienstregeling is verspreidt over twee schema’s. Het ene schema is van het laagseizoen en het andere is (uiteraard) van het hoogseizoen op Karpathos. Om niet elke keer deze pagina te hoeven zoeken heb ik een handig pdf bestand van de dienstregeling op Karpathos gemaakt. Je kunt zo gewoon de afbeeldingen van de dienstregelening op je mobiel zetten, zodat je hem altijd op zak hebt!

 

Karpathos by bus low season

 

Karpathos by bus high season

 

DOWNLOAD HIER de pdf versie van de dienstregeling Karpathos.

 

Taxi’s op Karpathos

Op Karpathos zijn er niet veel taxi’s. Volgens mij rijden er nog geen 20 stuks op het eiland 😉 Wij zouden een taxi’s niet echt aanraden. Misschien handig voor een ritje luchthaven – Pigadia, maar daar zou ik het bij houden. Taxi’s zijn naar verhouding duur. Een ritje Pigadia – luchthaven (15 minuten) kost je € 22,-. ‘s nachts geldt er ook een nachttarief. Hoeveel dit is, is niet helemaal bekend. De ene zegt 50%, sommige zeggen 5 euro. Vriendinnen van mij (Athina) hebben na een avondje uitgaan op Karpathos de taxi genomen. Dit kost normaal gesproken € 22,-. De taxi chaffeur wilde daar 5 € 30,- van maken, maar zij gaven aan dat dit nergens vermeld stond en toen hebben ze gewoon de normale prijs betaald 😉 Taxi’s vind je trouwens alleen in Pigadia, heb je dus een taxi nodig vanuit Arkassa, omdat je daar zit ook dan zul je behoorlijk extra moeten betalen.

De taxi staanplaats vind je bij de ‘grote’ supermarkt in Pigadia vlakbij de haven (waar ook een kleine parkeerplaats is). Op de hoek vind je hier ook twee tenten waar je pita gyros kunt eten & deze straat loopt direct naar de boulevard van Pigadia ;).

 

 

Wil je liever geen gebruik maken van het openbaar vervoer op Karpathos? Je kunt er voor kiezen om een auto te huren op Karpathos, of huur een quad.

 

Blijf op de hoogte!

Volg ons via FacebookInstagram en Pinterest.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Athina & Vincent
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Wij zijn Athina & Vincent en welkom op onze blog! Travel by heart is dé plek voor liefhebbers van Griekenland (met nadruk op het eiland Karpathos) en adventure seekers. Een paar jaar geleden werden wij verliefd op het Griekse eiland Karpathos en eind 2017 stapten wij uit de welbekende comfortzone en joegen we onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertellen wij je alles over deze prachtige plek, nemen we je mee op ons avontuur en willen we je inspireren om ook jouw hart te volgen. Enjoy!