Lifestyle

Ik ga starten met Personal Body Plan!

By
on
08/02/17

Na heel lang twijfelen schreef ik me vorige maand in voor Personal Body Plan.  Ja dat klopt, ik starten met Personal Body Plan! Wat dat precies is en waarom ik hier voor heb gekozen vertel ik je vandaag in deze blog!

 

Wat is Personal Body Plan?

Personal Body Plan (Ik ga het vanaf nu afkorten met pbp) is een plan waarbij je op zoek naar gaat een gezonde levensstijl die past bij jou. Op basis van een hele lange(!) persoonlijke lifestyle test wordt er door experts een persoonlijk plan voor jou gemaakt. Het traject van pbp duurt 6 maanden en tijdens deze maanden ga je, je richten op 4 pijlers: gedrag, voeding, training en herstel. Samen met een (toegewezen) coach ga je op zoek naar de beste versie van jezelf. Je kunt pbp kiezen als je wilt afvallen of spieren wilt opbouwen, maar ook als je bijvoorbeeld klaargestoomd wil worden voor een hardloopmarathon. Je hebt regelmatig, persoonlijk contact met je coach en omdat je lichaam tijdens het traject veranderd wordt je plan om de -/+ 4 weken aangepast op basis van jouw behoeften en levensstijl. Daarnaast kan je een pbp app downloaden waarbij je, je training makkelijk kan in zien, je voeding in kunt voeren, contact kunt houden met je coach en de gedragslessen kunt volgen.

 

starten met personal body plan

Foto van Changing Life Hub

 

Is dat niet gewoon weer het zoveelste dieet?

Daar ben ik het zeker niet mee eens. Bij pbp ben je bezig voor de lange termijn. Je gaat niet even snel afvallen door koolhydraatarm te eten of maaltijdvervanger in te schakelen. Je krijgt ook geen voorgekauwd schema toe met een vast aantal calorieën waar je, je aan moet houden. Dat is namelijk voor iedereen anders. Bij pbp wordt echt gekeken naar wat werkt voor jou. Er wordt je niet verteld dat je rijst met kip moet eten ’s middags en dat je dat stuk taart moet je laten staan. Tijdens je plan ga je echt leren wat voor jou werkt. Eet je ’s middags het liefst een boterham met pindakaas? Prima! Lekker pizza eten ‘s avonds en een wijntje erbij? Prima! Alleen houdt er de rest van de dag (of week) even rekening mee. Een super fijn systeem wat dus veel realistischer en beter vol te houden is voor de rest van je leven dan even snel diëten. Behalve dat je het alleen even ‘doet’ krijg je bij pbp ook gedragslessen. Je leert echt over de keuzes die je maakt, hoe je eventuele ‘fouten’ herstelt en waarom je bepaalde dingen moet eten of met mate. Ook wordt er diep ingegaan op koolhydraten, vetten, vezels en eiwitten. Heel handig, want je weet leert dus ook echt waarom je iets op een bepaalde manier doet.

 

starten met personal body plan

Foto van Chaning Life Hub

 

Waarom doe ik mee?

Ja, waarom doe ik eigenlijk mee? Laten we beginnen dat ik nooit dik ben geweest. Ik heb altijd maatje 36/38 gehad. Aan het einde van 2015 was ik wel op mijn zwaarst. Ik woog op dat moment 68kg en zat niet echt lekker in mijn vel. Mijn buik mocht platter en mijn bovenbenen waren erg dik en ik was totaal niet fit. Op dat moment wilde ik er graag wat aan doen, maar had geen idee hoe. Samen met mijn vriend (die al wat langer mee gaat in de fitnesswereld) hebben we gekeken naar wat ik nodig had qua kcal, we maakte een trainingsschema en hup daar ging ik dan. Echter bleef ik in de verleiding komen van eten en ook juist door mezelf dingen te verbieden, ging ik juist snaaien.

Vrij snel nadat ik begonnen was met afvallen, werd ik ziek. Even kort; lichamelijke klachten all over the place. Zo erg dat ik ook praktisch niet kon werken en sporten. Ik was heel veel thuis en at bijna niet, omdat ik de hele dag sliep of gewoon geen honger had. Ik viel toen al gauw 7 kg af. Sinds januari zit ik nu in ziek thuis, omdat mijn contract vanwege ziekte niet werd verlengd. Kon ik tot rust komen en verder gaan met onderzoeken dus. Maar de dagen duren als je ziek thuis zit ontzettend lang en ik was op zoek naar een manier om een beetje houvast te creëren. AL lang ging het idee om te starten met pbp door mijn hoofd en toen ze met een toffe actie kwamen (laatste maand gratis) wilde ik me maar al te graag inschrijven. Wel een beetje eng, want stel dat mijn lichaam het allemaal toch niet aankon en het weggegooid geld zou zijn? Na overleg met pbp en mijn fysiotherapeut heb ik er toch voor gekozen om mee te doen en dat is tot nu toe echt een hele goede keuzen geweest!

 

Mijn doelen

Natuurlijk is mijn eerste doel afvallen. Al hoewel ik afvallen wel echt een verschrikkelijk woord vind en mensen het ook altijd negatief zien tenzij je echt overgewicht hebt. Ik heb absoluut geen streefgewicht en ben ook nooit met de weegschaal echt bezig geweest. Als ik in de spiegel kan zien dat ik slanker ben geworden, dan is dat voor mij voldoende. Of dat nou met 55 of 65 kg is. Ook erg belangrijk is de structuur die ik door pbp thuis kan creëren. Bezig zijn met eten, sporten en de gedragslessen; ik heb een doel. En nog een laatste puntje; ik wil graag meer leren over voeding. Zoals ik al zei krijg je bij pbp gedragslessen, waarin je van alles leert. Over je eigen gedrag, trainen, je omgeving maar ook op het gebied van voeding. Zo kan ik tenminste begrijpen waarom je iets doet en dat is wel zo handig.

 

 

Wil je je ook inschrijven voor PBP? Via deze link kan ik je €15,- korting geven* 🙂

* Wanneer jij je via deze link aanmeldt voor pbp, krijg ik punten. Bij voldoende punten kan ik iets uitzoeken in de webshop van pbp!

 

Keep in touch!

Zullen we gezellig contact houden? Je kan me volgen via Facebook of Instagram!

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Beantwoorden

  Sanne

  10/04/17

  Wat goed zeg! Ik ben ook sinds 4 weken weer volop aan het sporten en op mijn voeding aan het letten. Gewoon om me fitter en gezonder te voelen. En stiekem ook omdat ik mijn lichaam weer wat strakker wil laten worden, de zomer komt er toch aan. 🙂

  • Beantwoorden

   Athina

   10/04/17

   He Sanne, wat leuk om te horen! & inderdaad de zomer komt er bijna aan. Ga je nog op vakantie?

LEAVE A COMMENT

Athina Ketting
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!