pita gyros op Karpathos (
Restaurants en bars

3x verschillende pita gyros die je moet proberen op Karpathos

By
on
21 juni 2017

Als je Griekenland zegt, zeg je pita gyros. Ook op Karpathos vind je dit typisch Griekse gerecht. Maar waar is dit nu het lekkerst? Vandaag deel ik 3 verschillende pita’s die mijn top 3 halen. Welke is jouw favoriet?

 

 

Chicken pita bij Glaros

Deze pita is net even anders dan de gewone pita gyros, maar oh zo lekker! Dit is het eerste gerecht wat ik bestel als ik aankom op Karpathos. Na een heerlijk dagje Arkassa strand ‘moet’ ik altijd naar Glaros voor een chicken pita. Eigenlijk verschilt deze niet heel erg van de pita gyros, alleen is de gyros dus vervangen door kip. Echt een aanrader!
pita gyros op Karpathos (

 

 

Small pita’s met pittige kaas bij Poseidon

Deze pita’s lijken absoluut niet op de traditionele pita gyros zoals we die in Griekenland kennen, lekker zijn deze pita’s wel! Je kunt ze bestellen bij Poseidon restaurant in Afiarti. Het is een voorgerecht welke bestaat uit 3 kleine pita broodjes met gekruid gehakt en een flinke klodder pittige kaas. Echt ontzettend lekker! Je moet wel behoorlijk honger hebben, of dit eventueel als hoofdgerecht bestellen want het is behoorlijk machtig. De kaas is overigens niet heel pittig. Ik houd absoluut niet van pittig eten en mijn mond staat heel snel in vuur en vlam, maar deze kaas valt reuze mee!

Wijnproeverij Poseidon

 

De ‘echte’ pita gyros bij Erasmias

En dan hier de traditionele pita gyros. Heerlijk met gyrosvlees, tomaat, tzatziki en patatjes (geen uien voor mij, want ik houd niet van die grote ringen!). Mijn favoriet haal ik in de hoofdstad van Karpathos, Pigadia. De tent heet Erasmias en je vindt hem vlakbij de taxi standplaats op de hoek van de straat die richting de boulevard gaat. Het is echt een afhaaltent, je kunt er wel zitten, maar heel eerlijk is dat niet heel gezellig. Gewoon deze bestellen dus als lunch of snelle hap, prima!
pita gyros op Karpathos (

 

Keep in touch!

Zullen we gezellig contact houden? Je kan me volgen via Facebook of Instagram!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.