3x verschillende pita’s die je moet proberen op Karpathos

3x verschillende pita’s die je moet proberen op Karpathos

Als je Griekenland zegt, zeg je pita gyros. Ook op Karpathos vind je dit typisch Griekse gerecht. Maar waar is dit nu het lekkerst? Vandaag deel ik 3 verschillende pita’s die mijn top 3 halen. Welke is jouw favoriet?

 

 

Chicken pita bij Glaros

Deze pita is net even anders dan de gewone pita gyros, maar oh zo lekker! Dit is het eerste gerecht wat ik bestel als ik aankom op Karpathos. Na een heerlijk dagje Arkassa strand ‘moet’ ik altijd naar Glaros voor een chicken pita. Eigenlijk verschilt deze niet heel erg van de pita gyros, alleen is de gyros dus vervangen door kip. Echt een aanrader!

 

pita gyros op Karpathos (

 

 

Small pita’s met pittige kaas bij Poseidon

Deze pita’s lijken absoluut niet op de traditionele pita gyros zoals we die in Griekenland kennen, lekker zijn deze pita’s wel! Je kunt ze bestellen bij Poseidon restaurant in Afiarti. Het is een voorgerecht welke bestaat uit 3 kleine pita broodjes met gekruid gehakt en een flinke klodder pittige kaas. Echt ontzettend lekker! Je moet wel behoorlijk honger hebben, of dit eventueel als hoofdgerecht bestellen want het is behoorlijk machtig. De kaas is overigens niet heel pittig. Ik houd absoluut niet van pittig eten en mijn mond staat heel snel in vuur en vlam, maar deze kaas valt reuze mee!