Privacyverklaring & cookies

Travel by heart vindt jouw privacy erg belangrijk. Ik zal jouw gegevens dan ook op een veilige manier verwerken en gebruiken, geheel volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming. In deze privacyverklaring leg ik aan je uit welke gegevens ik van je verzamel en waarom ik dit doe. Ook kun je lezen wat jouw rechten met betrekking tot deze verwerking zijn. Voor vragen over je privacy mag je contact opnemen met info@travelbyheart.nl.

Artikel 1 Wie ben ik?
Travel by heart is een freelancer. Ik ben de verwerkingsverantwoordelijke van jouw persoonsgegevens.

Artikel 2 Welke gegevens gebruik ik?
Hier kun je een overzicht vinden van de gegevens die ik van je verwerk, waarom ik dit doe, welke juridische grondslag ik heb om deze gegevens van je te mogen verwerken en hoe lang ik deze gegevens zal bewaren.

  • Voor facturatie en de financiële administratie verwerk ik jouw naam, eventueel bedrijfsnaam, verzend- en/of factuuradres, e-mailadres, telefoonnummer en klantnummer. Zonder deze gegevens kan ik jouw betaling en/of bestelling niet verwerken. Ik heb deze gegevens dus nodig voor de uitvoering van de overeenkomst. Volgens een wettelijke verplichting van de Belastingdienst dien ik deze gegevens 7 jaar te bewaren. Na deze periode zal ik deze gegevens van jou verwijderen.
  • Om jouw bestelling te kunnen verwerken, verwerk ik jouw naam, eventueel bedrijfsnaam, verzend- en/of factuuradres, e-mailadres, telefoonnummer,klantnummer, e-mailcorrespondentie en aankoopgeschiedenis. Ik bewaar deze gegevens tot 7 jaar, dit ben ik wettelijk verplicht i.v.m mijn boekhouding.
  • Wanneer je gebruik maakt van onze service reisadvies, verwerken wij naast de standaard gegevens (zie punt hierboven), ook gegevens vanuit de vragenlijst, e-mail contact en jouw persoonlijk advies. Deze gegevens bewaren wij 2 jaar.
  • Mocht jij onverhoopt een klacht hebben over mijn werk, zal ik je naam, e-mail en de inhoud van deze klacht verwerken om tot een zo goed mogelijke oplossing voor jou te
    kunnen komen. Deze gegevens gebruik ik voor een optimale uitvoering van de overeenkomst. Ik zal gegevens met betrekking tot afgehandelde klachten na 2 jaar verwijderen.
  • Travel by heart heeft een commercieel belang om enkele persoonsgegevens van jou te gebruiken voor marketingdoeleinden. Ik gebruik jouw naam, e-mail en social media account voor direct marketing en social media marketing. Jij kunt mijn berichten daarnaast op jouw eigen social media kanalen delen. Ik ontvang hier vervolgens een notificatie van. Ik zal deze gegevens verwijderen zodra jij aangeeft niet meer door mij benaderd te willen worden of je uitschrijft van de nieuwsbrief.
  • Om het plaatsen van reacties onder mijn berichten mogelijk te maken, verwerk ik je naam, e-mail, eventuele website, eventuele logo en inhoud van je bericht. Met het plaatsen van je bericht of het versturen van het contactformulier worden deze gegevens automatisch zichtbaar. Ik bewaar deze gegevens totdat jij jouw reactie verwijdert of ik mijn bericht verwijder. Ingevulde contactformulieren zal ik na 2 jaar verwijderen.
  • Ik heb op mijn website social plugins geplaatst. Met deze social share buttons kun jij mijn berichten en artikelen delen op jouw platformen. Via het gebruik van deze buttons plaatsen Facebook, Twitter, LinkedIn en Google Plus cookies op jouw apparaat. Dit zullen voornamelijk cookies zijn die jouw gebruikservaring optimaliseren, maar daarnaast kunnen zij ook tracking cookies plaatsen die jouw surfgedrag over meerdere websites volgen.
  • Op Facebook kun je op de hoogte blijven van mijn blogs dankzij mijn Facebookpagina. Om het mogelijk te maken dat ik jouw surfgedrag kan zien en om er voor te zorgen dat wanneer ik advertenties plaats, deze relevant zijn voor de persoon in kwestie, plaats Facebook een cookie door middel van Facebook Insights. Deze gegevens zijn echter geheel anoniem.
  • Wanneer je mee hebt gedaan aan een wincatie, bewaren we de gegevens die door jou zijn opgegeven. Deze hebben wij nodig om de gewonnen prijs toe te sturen en/of te overhandigen. Als de winactie tot stand is gekomen met aan andere partij, dan kan het zijn dat zij ook op de hoogte worden gesteld van jouw persoonsgegevens (denk aan een adres wanneer we het gewonnen product moeten toesturen). Travel by heart geeft bij de winactie aan of het gaat om een samenwerking met een extern bedrijf. Lees in dat geval de privacyverklaring van die partij.

Artikel 3 Hoe verkrijg ik deze gegevens?                                                                                                                                                                                                    Bovenstaande gegevens heb ik van jou als klant of websitebezoeker verkregen, omdat jijdeze gegevens hebt verstrekt.

Artikel 4 Welke rechten heb jij met betrekking tot deze gegevens?
De Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft jou een aantal rechten gegevenmet betrekking tot de persoonsgegevens die je door mij hebt laten verwerken.

1. Inzage – Je kunt te allen tijde een verzoek doen bij Travel by heart om jouw gegevens in te zien.
2. Wijziging – Als je op basis van inzage je gegevens aan wilt laten passen, laten verbeteren, aanvullen, afschermen of verwijderen, kun je hiertoe een verzoek indienen.
3. Bezwaar – Tegen de verwerking van jouw gegevens met als juridische grondslag het gerechtvaardigd belang van Travel by heart, kun jij bezwaar maken.
4. Gegevensoverdracht – Mocht jij je gegevens bij een andere aanbieder onder willen brengen, zal Travel by heart jouw gegevens verstrekken in een gestructureerde en gangbare vorm die door gangbare digitale systemen te openen is.
5. Intrekking – Wanneer ik gegevens heb verwerkt op basis van jouw expliciete toestemming, heb jij het recht deze toestemming in te trekken. Dit kan wel gevolgen hebben voor de diensten die ik je kan leveren.

Om gebruik te maken van jouw rechten kun je een verzoek sturen naar info@travelbyheart.nl. Ik zal je verzoek zo snel mogelijk beoordelen. Wanneer ik niet aan je verzoek kan voldoen, zal ik jou laten weten waarom ik jouw verzoek afwijs.

Artikel 5 Wie ontvangen jouw gegevens?
Travel by heart zal jouw gegevens niet verstrekken aan derde partijen, tenzij dit nodig is voor de bedrijfsvoering of vanuit een wettelijke verplichting vereist is. Jouw gegevens
kunnen voor uitvoering van de overeenkomst worden doorgegeven aan verwerkers en partijen betrokken bij de uitvoering van de overeenkomst. Ik zal met deze derde partijen verwerkersovereenkomsten afsluiten om jouw privacy optimaal te waarborgen.

Artikel 6 Cookies
Cookies zijn kleine stukjes informatie die bij het bezoek van deze website worden meegestuurd aan je browser en vervolgens op de harde schijf of in het geheugen van het
apparaat waarmee je onze website bezoekt worden opgeslagen. Deze cookies zullen jouw apparaten niet beschadigen. Volgens de wet mogen wij cookies op uw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site.

Er zijn drie categoriën cookies:

  • Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.
  • Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.
  • Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

Google Analytics

Om deze website mogelijk te maken en te optimaliseren gebruik ik analytics diensten. Ik heb een commercieel belang om jouw surfgedrag en daarmee samenhangende gegevens te gebruiken om mijn service te analyseren en waar nodig te verbeteren. Ik zal jouw gebruik van mijn website tracken met Google Analytics ben aan de bewaartermijnen van Google gebonden. Afhankelijk van het soort gegevens blijft deze informatie een sessie, 1 of 2 jaar opgeslagen. Omdat ik onderstaande stappen heb ondernemen, heb ik volgende AVG wet geen expliciete toestemming nodig voor het plaatsen van deze cookies.

  • Een verwerkersovereenkomst gesloten.
  • Gegevens delen uitgezet
  • Jouw IP-adres geanonimiseerd
  • Ik maak geen gebruik van marketing of andere Google-diensten in combinatie met Google Analytics-cookies

Affiliate partners

Ik werk samen met enkele affiliate partners. Ik stuur hiervoor echter geen persoonsgegevens van jou door. Er wordt enkel gebruik gemaakt van een cookie, maar de gegevens die hieruit voortvloeien kunnen niet terug worden herleid naar jouw persoonsgegevens. Ik ben gebonden aan de bewaartermijnen van de betreffende partners.

Cookies verwijderen
Cookies blijven bewaard tot de bewaartermijn zoals hierboven beschreven. Wil je ze eerder verwijderen, dan kun je dit instellen via de instellingen van je internetbrowser.

Artikel 7 Slotbepalingen
Ik raad je aan deze privacyverklaring regelmatig te raadplegen, omdat ik wijzigingen in ons beleid kan aanbrengen. Als je vragen hebt over deze verklaring of de wijze waarop ik je gegevens gebruik, kun je een e-mail sturen naar info@travelbyheart.nl. Als je een klacht hebt over de manier waarop ik met je gegevens om ga kun je mij dat ook laten weten. Daarnaast kun je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Download onze privacyverklaring