Reistips Griekenland | Dit moet je weten voor je er heen gaat

Kalimera! Ik zit lekker met 25 graden op het strand, maar heb van te voren deze blog ‘Reistips Griekenland’ voor je klaar gezet! Ben je van plannen om binnenkort naar Griekenland te gaan? Sla dan deze reistips voor Griekenland niet over! Ik geef je 6 tips die je niet mag vergeten.

 

  • Cash

Griekenland is het land van cash geld. Waar wij tegenwoordig met zijn alle het liefst alles pinnen (ja, ook dat broodje van 0,50 cent!), betalen ze in Griekenland bijna alles cash. Op veel eilanden kun je gewoonweg niet in restaurants of winkels pinnen. Zelfs het gas/licht/water betalen wij cash.

 

  • Auto rijden

Grieken zijn een stelletje gekken op de weg. Al bellend, schreeuwend en met één hand op het dak scheuren ze over de wegen heen. Wees dus voorbereid als je in een taxi stapt 😉 Zelf ben ik ondertussen wel aan de taxi gewend. Op Karpathos zijn er geen kruispunten en je merk dat de bestuurder gewoon echt de wegen gewend is, maar de eerste keer was wel even zweten!

 

  • Feestdagen

Waar wij in Nederland steeds soepeler worden met feestdagen en winkels is het in Griekenland niet meer dan normaal dat winkels dicht zijn op feestdagen. Je kunt dus niet net als bij ons nog even op 1e Paasdag je boodschappen voor de avond doen. Check dus vooral of er Griekse feestdagen zijn wanneer je er bent en doe de dag van te voren boodschappen.

 

Reistips Griekenland

 

Reistips Griekenland

 

  • Taxi’s

Nog even over die taxi’s. Waarschijnlijk rijdt je sowieso liever zelf na mijn verhaal hierboven over Grieken en het verkeer, maar het scheelt ook voor je portemonnee een hoop. Waar in Italië, Portugal en Spanje de taxi’s ontzettend goedkoop zijn is dat in Griekenland niet het geval. Met een auto ben je uiteindelijke goedkoper uit en je bent veel vrijer natuurlijk!

 

  • Drinkwater

In Griekenland kun je beter geen water drinken uit de kraan. Wij zijn (vooral in Zuid-Holland) goed water gewend en daarom een extra reden om niet het water uit de kraan te drinken. In de supermarkt kun je spotgoedkoop flesje water halen en in een restaurant bestel je een 1,5 liter fles ook voor €1,50. Op sommige eilanden vind je langs de weg ook waterbronnen waar je, je flesje kunt vullen. Check wel even of het water niet troebel is!

 

  • Toiletpapier

Dit blijf ik toch altijd een vervelend dingetje vinden: toilet papier. In Nederland zijn wij een goede riolering gewend, maar dat is in Griekenland wel anders. Dit is dan ook de reden dat je het toilet papier NOOIT in het toilet mag gooien. Altijd netjes in het prullenbakje dus.

 

Heb jij nog een handige tip toe te voegen aan de lijst met reistips voor Griekenland? 

 

 

Blijf op de hoogte!

Volg Travelbyheart.nl via FacebookInstagram en Pinterest.

Dit vind je vast ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

Wat een vreemde tijd hé! Zitten we in januari nog af te tellen naar onze vakantie(s) naar Karpathos en nu hopen we...

Wandelen op Karpathos met Art&Walk

Karpathos staat bekend als een perfecte bestemming om te wandelen en niets is minder waar! Zeker in de maanden april,...

Mountainbiken op Karpathos met ION

Oktober is aangebroken en eindelijk was het zover om te gaan mountainbiken op Karpathos. Wie ons op Instagram volgt...