Restaurant Marea | Dé hotspot van Rijswijk

Restaurant Marea | Dé hotspot van Rijswijk

Vandaag weer eens tijd voor een hotspot dichtbij huis. Vorige week gingen we er spontaan eten en ik bedacht me dat het nu toch echt tijd was om deze fijne plek eens het internet op de slingeren. In deze blog vertel ik je over mijn favoriete Italiaans restaurant Marea. Komt ‘ie!

 

pasta_truffel

 

Je gaat Marea vinden in het plaatje Rijswijk, verscholen in een heel klein winkelcentrum. Het zaakje is niet groot en ziet er van binnen oud uit en dat bedoel ik in een positieve zin. Het is heel traditioneel en ontzettend knus! Antonio is samen met zijn vrouw de eigenaar en het zijn echt twee geweldige mensen: ontzettend vriendelijk, gastvrij en Antonio haalt graag de grapjas uit. Wil je genieten van goed Italiaans eten en lekker lang tafelen, dan zit je hier goed!

 

Heerlijk brood en goed gevulde glazen

Bij binnenkomst krijg je direct een mandje met zelf gebakken brood (soort pizza brood) en focazzia op tafel. En wat fijn: een keer geen kruidenboter. Bij Marea wordt er bij het brood een bord met  olijfolie,balsamico en zout geserveerd. Echt super lekker in combinatie met het brood en weer eens wat anders! Als je die karige wijntjes zat bent, dan bij je bij Marea aan het goede adres. Ze serveren heerlijke wijnen (Ik ben dol op de lambrusco bianco) en de glazen worden goed gevuld, dat valt gelijk op.

 pizza_salami

 

ossenhaas

 

Wat te eten?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot een paar weekjes geleden alleen nog maar pizza heb gegeten bij Marea. Ik ben gewoon dol op pizza en iedere keer als ik denk “Ik neem weer eens wat anders”, eindig ik toch altijd met pizza. Toch hebben ze veel meer te bieden dan pizza’s.  Zo serveren ze ook heerlijke voorgerechten waaronder carpaccio of Italiaanse tomatensoep, hoofdgerechten als pasta met truffel, lasagne of een vis/vlees gerecht en er worden desserts geserveerd waaronder de bekende scroppino of de tiramisu. Je kunt ook kiezen voor het menu van de dag. Een paar weken geleden hadden Vincent en ik wat te vieren en om het etentje wat specialer te maken hebben we gekozen voor dit menu. Het menu bestaat uit een antipasta van allerlei Italiaanse voorgerechten. Daarna kun je kiezen voor pasta met truffel of ravioli en als hoofdgerecht kun je een keuze maken uit de verschillende vis of vleesgerechten.

 

Antipasta

 

Reserveren

In de meeste gevallen als je vroeg komt eten (5 uur) dan is er vaak nog wel een plekje, maar voor later op de avond zou ik zeker reserveren. Vooral richting het weekend wordt het steeds drukker en mensen blijven hier graag lekker tafelen met hun familie, dus er is niet zo weer een plekje vrij.

 

Heb jij al eens gegeten bij Marea? 

Athina

Athina

The girl behind Travel By Heart is me: Athina Ketting. An enthusiastic, adventurous and impulsive girl. I love windsurfing, latte macchiato and sharks. After high school I studied Leisure and Hospitality in Den Haag. In my spare time I fitness, blog, look for new destinations and I like to go out for diner with friends.

PLAATS EEN REACTIE