Mesogios Karpathos
Karpathos guide Restaurants en bars

Taverna Mesogios | Dé plek voor het genieten van Griekse tapas

By
on
04/08/17

Vandaag deel ik weer een tentje waar ik heel graag eet tijdens onze vakantie: Mesogios. Het is mijn favoriet wat restaurants in Pigadia betreft. Benieuwd waar je deze tent vindt en wat je er kunt eten? Lees dan snel verder!

 

Mesogios Karpathos

 

Mesogios ligt ontzettend leuk gelegen aan de haven van Pigadia (Karpathos-stad). Als je over de boulevard loopt valt het restaurant gelijk op vanwege de mooie kleuren blauw en de rieten stoeltjes. Mesogios Manolakas is de gastheer en echt een geweldige man. Altijd in voor een praatje en een grapje. Hij doet er alles voor om jou een geweldige avond te bezorgen en zijn werk echt met een warm hart!

 

Wij eten meestal wat eerder dan de andere toeristen en de Grieken zelf, dan is het vaak nog rustig. Hoe later het wordt hoe meer de tent vol komt te zitten, dus wees er een beetje betijds bij. Op de menukaart van Mesogios staan alle ‘standaard’ Griekse gerechten, maar extra leuk bij deze tent zijn toch wel de Griekse tapas, ook wel Mezze genoemd. Lekker lang tafelen met allemaal kleine gerechtjes is echt genieten. Ook staan er dagelijks allemaal verse gerechten op het menu. Wanneer je een plekje hebt gekozen wordt je dan ook altijd uitgenodigd om een kijkje te nemen in de keuken, waar alle verse gerechten te bekijken zijn. Heel lekker en leuk! Sinds kort  volg ik Mesogios ook op Facebook en hier worden elke dag de verse gerechten voor die avond opgezet. Heel fijn, maar ook een beetje vervelend als je in het regenachtige Nederland allemaal lekker Grieks eten voorbij ziet komen.. 😉

 

Mesogios Karpathos

 

Zoals ik al aangaf is lang tafelen met kleinje hapjes echt genieten en dat willen ze bij Mesogios ook echt dat je doet. Blijf gerust lekker tafelen met een ouzo-tje na je eten en geniet. Je wordt hier niet weggekeken, ook al staan er mensen te wachten en je ontvangt de rekening pas netjes als je hem er om vraagt. Dus ben je binnenkort op Karpathos dan is deze tent zeker een bezoekje waard!

 

 

Heb jij er al eens gegeten? Wat vond je er van?

 

Keep in touch!

Zullen we gezellig contact houden? Je kan me volgen via Facebook of Instagram!

TAGS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Athina Ketting
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!

Boek hier je reis
FAQ
Alles voor je vakantie
Vakantie!