Review | Snorkelen met het Easybreath snorkelmasker

Yess! Snorkelen is fantastisch. Zeker op Karpathos zijn er heel veel mooie snorkelplekken te vinden. Tot voorheen hadden wij altijd een ‘normale’ snorkel. Gewoon zo’n masker met een snorkel, snapje? Maar sinds afgelopen zomer is daar verandering in gekomen. Wij gebruiken nu een Easybreath snorkelmasker.

Afgelopen vakantie heb je mijn foto met het Easybreath snorkelmasker vast wel voorbij zien komen op Facebook of Instagram. Het ging hierbij om een samenwerking met Decathlon waarbij ik hun Easybreath snorkelmasker mocht testen. Zo enthousiast dat we zijn, wilde we dit product – no strings attached! – uitlichten door middel van een blogpost. Dus ben je van plan een nieuw snorkelmasker aan te schaffen, lees dan vooral onderstaande review van de Easybreath!

Testen op Kyra Panagia

Nét voordat we op vakantie gingen ontvingen we de Easybreath thuis gestuurd. Hup de koffer in en toen was het tijd om op reis te gaan. Een van de eerste dagen verbleven we in de nieuwe Lux View Villas in Katodio, vlabkij Kyra Panagia. Een mooie plek om het snorkelmasker uit te testen én mooie foto’s te schieten.

Gelukkig is het water niet heel koud, dat kan namelijk nog wel eens het geval zijn in mei. Met gevaar voor eigen leven (onze camera is niet waterdicht) is Vincent mét camera op een rots in het water geklommen voor de foto’s. Maar hé het resultaat mag er wezen, right? 😉

Lees ook | 5 stranden op Karpathos die je gezien moet hebben

Review Easybreath snorkelmasker

Oke, misschien is het snorkelmasker niet echt fashionable, maar hij doet 100% wat hij hoort doen. Wij vinden het heel fijn dat de snorkel en het masker bij de Easybreath uit één geheel bestaan. Ook geen last meer van je mond met die losse snorkels en je kunt hem hierdoor ook makkelijker uitlenen aan anderen. Zelf m’n moeder die normaal niet zo van snorkelen houdt, vond dit masker toch wel leuk 😉 Het snorkelmasker is te koop voor € 29,95. Echt een hele goede prijs vinden wij voor een compleet en goed masker. Je kunt de Easybreath zowel online als in de winkel van Decathlon kopen.

Plus- en minpunten

+ Goed (groot) zicht onderwater

+ Het masker beslaat niet

+ Makkelijk ademhalen (veel fijner dan een losse snorkelset)

– Je kunt er niet mee naar de bodem duiken. Op het moment dat je te diep gaat zuigt het masker vacuüm en hierdoor komt er geen lucht meer in/uit het masker.

Bestel hier jouw Easybreath snorkelmasker.

Update 14/6 over merkloze “Easybreaths”

Na deze post kreeg ik heel veel berichtjes van mensen die blij waren met onze review en toch nog even zeker wilde weten of het masker niet beslaat (nee, hij beslaat echt niet). Het schijnt namelijk zo te zijn dat je in winkel zoals Lidl ook dit soort snorkelmaskers kan kopen. Oke, ze zijn iets goedkoper, maar de kwaliteit is echt een stuk minder horen wij. Ze beslaan namelijk heel snel en dat is natuurlijk heel onze wanneer je wilt snorkelen. Even goed opletten dus welke je koopt 🙂

Kyra Panagia stranden Karpathos

Snorkelen op Karpathos

Karpathos is perfect om te snorkelen. Er zijn zoveel mooie plekjes die het eiland te bieden heeft. In mei is het water nog koud, zeker naarmate je dieper gaat. We raden aan om eind september te gaan. Lekker rustig en het zeewater heeft heerlijk om kunnen warmen. In deze blogpost vertellen we je over de mooiste plekken om te snorkelen op Karpathos. Enjoy!

Dit vind je vast ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

Wat een vreemde tijd hé! Zitten we in januari nog af te tellen naar onze vakantie(s) naar Karpathos en nu hopen we...

Wandelen op Karpathos met Art&Walk

Karpathos staat bekend als een perfecte bestemming om te wandelen en niets is minder waar! Zeker in de maanden april,...

Mountainbiken op Karpathos met ION

Oktober is aangebroken en eindelijk was het zover om te gaan mountainbiken op Karpathos. Wie ons op Instagram volgt...