De beste plekken om te snorkelen op Karpathos

Snorkelen op Karpathos is prachtig, maar sommige strandjes zijn interessanter dan de ander als het om hun onderwater wereld gaat. Ga je voor het eerst naar Karpathos? Dan is dit lijstje iets voor jou. Vandaag deel ik mijn favorieten plekjes om te snorkelen.

 

Apella

Apella staat echt bovenaan mijn lijstje! Het strand zelf is al prachtig en werd niet voor niets al eens uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa, onderwater is het net zo prachtig. In de zee vind je al vrij snel prachtige rotsen onderwater, waar zich allemaal leuke visjes bevinden en wie weet zie je nog wel wat groters zwemmen!

 

Saria

Oké, Saria is eigenlijk een op zichzelf staand eiland, maar het hoort praktisch bij Karpathos dus hij mag naar mijn mening gewoon in het rijtje! Naar Saria ga je met de boot vanuit Pigadia of Diafani. Eenmaal op Saria zal je een lekkere lange pauze hebben op het strand Palatia. Misschien vind ik deze onderwater wereld toch nog mooier dan Apella! Je kunt hier ook door een stukje grot heen zwemmen/klimmen (vanaf het strand gezien aan de linkerkant).

 

Snorkelen op Karpathos

Snorkelen op Karpathos

 

Diakoftis

Dit strandje vind je bij de luchthaven. Het strand en een groot deel van het water bestaat uit zand, maar aan de zijkanten vind je wel rotsen die van Diakoftis een mooie baai maken. Op dit strand kun je een soort straten zien liggen (het linker strand) en zelfs een hele grote bom vinden (het rechter strand)! Ik heb ik ook zee spinnen gezien (noem je dat zo?!).

 

Achata

Als laatste wil ik Achata op dit lijstje zetten. Dit strand ligt vlakbij Apella. Ook dit strand is – zoals alle stranden op Karpathos 😉 – weer prachtig! Door de hele zee vind je allemaal leuke gekleurde visjes!

 

Wat is jou favoriete strand om te gaan snorkelen?

 

 

Keep in touch!

Zullen we gezellig contact houden? Je kan me volgen via Facebook of Instagram!

Dit vind je vast ook leuk!

2 Reacties

  1. Apella is mooi, maar eigenlijk vonden wij Amoopi nog mooier om te snorkelen, soort van mini eilandje iets uit de kust waar je een soort van plateau had waar je op kon staan en dan direct heeel diep kon kijken…prachtig

    Antwoord
    • Hi Dirk! Daar heb je zeker gelijk in Amoopi is ook prachtig. Moet wel bekennen dat ik daar zelf niet zo vaak kom om te snorkelen.. Misschien wat vaker doen 😉

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

Wat een vreemde tijd hé! Zitten we in januari nog af te tellen naar onze vakantie(s) naar Karpathos en nu hopen we...

Wandelen op Karpathos met Art&Walk

Karpathos staat bekend als een perfecte bestemming om te wandelen en niets is minder waar! Zeker in de maanden april,...

Mountainbiken op Karpathos met ION

Oktober is aangebroken en eindelijk was het zover om te gaan mountainbiken op Karpathos. Wie ons op Instagram volgt...