Stema bar | Cocktails & de zonsondergang

Enkele jaren geleden toen mijn ouders en ik op vakantie waren op Karpathos, ontmoette wij een man genaamd Manolis op het strand van Arkassa. Hij vertelde ons dat hij in Arkassa een cocktailbar had geopend en dat we zeker eens langs moesten komen, want het was de beste bar van heel het eiland. Nog diezelfde vakantie gingen wij een kijkje nemen: en ja hoor hij had gelijk. Stema bar is naar mijn mening de meest gezelligste bar op Karpathos. Nu enkele jaren later is Manolis een goede vriend geworden en tijdens de vakantie doen wij hier regelmatig een drankje.

De Stema bar bevind zich in het plaatje Arkassa. Het ligt net iets van de hoofdweg af, in een smal straatje. Stema is een cocktailbar en staat dus voornamelijk bekend om zijn cocktails. Onwijs origineel hebben ze hun kaart op aangespoeld hout staan. Naast de cocktails kun je hier ook gewoon terecht voor  andere dranken zoals wijn, koffie en ouzo. Bij je drankje krijg je lekker een bakje pinda’s. Ah! Wat vind ik dat lekker zeg 😉

Stema bar Arkassa Karpathos

Gastvrijheid. Iets wat ik in Griekenland zo mooi vind, daar kunnen wij in Nederland echt nog wat van leren! Manolis is een geweldige man, hij maakt met iedereen een praatje en hij zorgt er voor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Als hij ziet dat je ‘nieuw’ bent en nog wat onwennig tussen al die mensen zit dan gaat hij het gesprek met jou aan om er voor te zorgen dat je, je thuis voelt. Geweldig om te zien! Ieder jaar zoekt hij nieuw personeel wat hem helpt in de zomerperiode. Vaak gaat het om een aantal meiden en jongens van rond de 25 jaar. Je merkt dat hij zijn personeel goed selecteert, Ze zijn de hele avond bezig om jou avond perfect te maken en maken graag een praatje met je, heel sociaal allemaal!

Bij Stema is iedereen welkom, hoe oud (of jong!) je ook bent. Het is leuk om te zien dat iedereen met elkaar praat en dat leeftijd geen rol speelt, dat maakt het zo bijzonder. De sfeer is heel relaxt hier!

Stema bar Arkassa Karpathos

Tip!

Stema gaat rond half 7 open. Als je zorgt dat je er op tijd bent kun je een goed plekje zoeken om de zonsondergang in de baai te zien. Het is onwijs mooi!

Mijn leukste herinnering aan de Stema bar

Vincent en ik werden door mijn ouders afgezet bij de cocktailbar, we zouden gezellig een drankje doen en daarna ook naar huis gaan. Eenmaal aangekomen in de cocktailbar zagen we een stuk of 20 kinderen binnen. Wat bleek? De dochter van Manolis was jarig en vierde haar verjaardag. Alle vriendjes en vriendinnetjes + ouders waren er en overal stond drinken en vooral veel eten. In Nederland zou je absoluut niet welkom zijn, maar hier wel. Manolis nodigde ons uit om de verjaardag bij te wonen en zei dat we vooral alles mochten eten en drinken. Een beetje onwennig stonden we daar, want in Nederland maak je dit (bijna) niet mee. Uiteindelijk hebben we een onwijs leuke avond gehad!

Dit vind je vast ook leuk!

2 Reacties

 1. Kalimera Athina, we’re also loving Karpathos. If we are there, we live in Arkasa and we know Manoli as well. Stema is the best place to be. Wonderful Sun Sets, very good Drinks and nice people. Hope to see you once in paradise on earth. All the best and many greetings from Austria, Gerhard & Oksana

  Antwoord
  • Kalimera Gerhard and Oksana.
   Good to hear that we have the same interest in Karpathos 🙂
   Looking forward to meet you this year! My parents, boyfriend and I are coming the 3th of May for 3 weeks.
   We have our own house in Afiarti. When will you be there? Kind regards from all of us!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat kun je verwachten van reizen naar Griekenland tijdens corona?

Afgelopen zaterdag zijn wij van Nederland naar ons geliefde Karpathos afgereisd. Reizen naar Griekenland tijdens...

6 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

Wat een vreemde tijd hé! Zitten we in januari nog af te tellen naar onze vakantie(s) naar Karpathos en nu hopen we...

Wandelen op Karpathos met Art&Walk

Karpathos staat bekend als een perfecte bestemming om te wandelen en niets is minder waar! Zeker in de maanden april,...