Strandtips | De mooiste stranden van Karpathos

Strandtips | De mooiste stranden van Karpathos

Karpathos is een eiland van Griekenland en ligt tussen Kreta en Rhodos in. Dit nog relatief onbekende eiland is zo klein dat je binnen één dag het hele eiland hebt gezien. Toch is Karpathos niet saai en zeker de stranden zijn de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan dit prachtige eiland! Ik neem je graag mee naar mijn favorieten.

 

20141002_102446

 

Apella beach is één van mijn favorieten stranden! Het strand ligt zo’n 30 minuten rijden vanaf de hoofdstad Pigadia en werd in 2002 zelfs verkozen tot het mooiste strand van Europa. De weg naar het strand is geasfalteerd (Ja, dat is niet bij elk strand op Karpathos zo!) en dus kun je er gemakkelijk komen met je eigen vervoer. Je kunt er ook voor kiezen om een boottrip te maken vanuit Pigadia, ook dan kom je langs dit strand. Apella beach heeft een geweldige onderwaterwereld met vele rotsen en je kunt er perfect snorkelen!

TIP:  Bezoek dit strand begin mei of eind september regelmatig zaten wij in deze periode helemaal alleen op dit strand.

 

Kira Panagia

 

Kira Panagia lijkt enigszins op Apella beach: schitterend water en perfect om te snorkelen. Als je een bezoek brengt aan Kira zorg er dan in elk geval voor dat je honger hebt. Er bevind zich namelijk een heerlijk restaurant waar je pizza’s kunt bestellen per 2 of 4 personen: Huge pizza’s dus! Je kunt het beste naar Kira Panagia gaan buiten juli en augustus om. In deze periode vieren namelijk ook de Italianen en Amerikanen vakantie op Karpathos. En met name op Kira Panagia is het – voor Karpathos – nogal druk. Daar komt ook bij dat dit de warmste maanden zijn en Kira Panagia ligt volledig uit de wind, het is er bloedheet en je kunt met je blote voeten het zand niet op.

 

High waves Arkassa

 

Agios Nikolaos is een van de stranden in het plaatsje Arkassa en 100% mijn favoriet. Ook dit strand ligt op een half uurtje rijden van de hoofdstad, maar dan de andere kant op! Arkassa is na Pigadia het grootste dorp. Mocht je accommodatie zoeken op Karpathos dan zou ik je zeker aanraden om in Arkassa te gaan zitten in plaats van in de hoofstad. Arkassa is net wat minder toeristische, maar ook vanuit hier is alles goed bereikbaar. Het strand bij Arkassa is heel divers en daarom spreekt het mij zo aan. Het is helemaal afhankelijk van de wind hoe het strand er uit ziet. De ene keer heb je kalm water zonder golven, de volgende dag is het hele strand overspoelt en kun je mee surfen op golven van soms wel 4 meter hoog!

TIP: Geniet van een broodje hamburger (Ja echt! Ze zijn heerlijk.) of van een pita chicken bij de strandtent Glaros.

 

Diakofti

 

Ben je fan van vliegtuigen? Dan moet je zeker niet vergeten een bezoek te brengen aan Diakofti. Dit strand ligt naast de luchthaven en als je hier zit kun je de vliegtuigen zien landen. Het is een heerlijk strand waarbij je ver het water in kunt lopen. Als je wat verder de zee op zwemt kun je hier prima snorkelen. Wij hebben al zee-spinnen en slangen gezien! Let wel op: naar dit strand loopt een zandweg.

 

X 072

 

De laatste – maar zeker niet de minste – die ik aan dit rijtje wil toevoegen is Chickenbay. Dit strand ligt aan de andere kant van de landingsbaan en is perfect voor windsurfers. Je kunt tot heel ver in het water lopen en dus perfect voor het oefenen van deze sport! Geen zin om te sporten? Niet getreurd! Dit strand is ook leuk als je niet wilt surfen. Je kunt het water gewoon in, als je maar oppast voor de windsurfers en daarnaast is het al leuk om al die windsurfers bij elkaar te zien.

 

Uiteraard hoop ik je overtuigd te hebben om een bezoek te brengen aan dit bijzondere eiland. Wil je meer informatie over Karpathos ? Neem gerust contact met me op!

 

Athina

Athina

The girl behind Travel By Heart is me: Athina Ketting. An enthusiastic, adventurous and impulsive girl. I love windsurfing, latte macchiato and sharks. After high school I studied Leisure and Hospitality in Den Haag. In my spare time I fitness, blog, look for new destinations and I like to go out for diner with friends.

PLAATS EEN REACTIE