Taverna Mesogios | Dé plek voor het genieten van Griekse tapas

Taverna Mesogios | Dé plek voor het genieten van Griekse tapas

Vandaag deel ik weer een tentje waar ik heel graag eet tijdens onze vakantie: Mesogios. Benieuwd waar je deze tent vind en wat je er kunt eten? Lees dan snel verder! 

 

Mesogios Karpathos

 

Mesogios ligt ontzettend leuk gelegen aan de haven van Pigadia (Karpathos-stad). Als je over de boulevard loopt valt het restaurant gelijk op vanwege de mooie kleuren blauw en de rieten stoeltjes. Mesogios Manolakas is de gastheer en echt een geweldige man. Altijd in voor een praatje en een grapje. Hij doet er alles voor om jou een geweldige avond te bezorgen en zijn werk echt met een warm hart!

 

Wij eten meestal wat eerder dan de andere toeristen en de Grieken zelf, dan is het vaak nog rustig. Hoe later het wordt hoe meer de tent vol komt te zitten, dus wees er een beetje betijds bij. Op de menukaart van Mesogios staan alle ‘standaard’ Griekse gerechten, maar extra leuk bij deze tent zijn toch wel de Griekse tapas, ook wel Mezze genoemd. Lekker lang tafelen met allemaal kleine gerechtjes is echt genieten. Ook staan er dagelijks allemaal verse gerechten op het menu. Wanneer je een plekje hebt gekozen wordt je dan ook altijd uitgenodigd om een kijkje te nemen in de keuken, waar alle verse gerechten te bekijken zijn. Heel lekker en leuk! Sinds kort  volg ik het Mesogios ook op Facebook. Hier worden elke dag de verse gerechten voor die avond opgezet. Heel fijn, maar ook een beetje vervelend als je in het regenachtige Nederland allemaal lekker Grieks eten voorbij ziet komen.. 😉

 

Mesogios Karpathos

 

Zoals ik al aangaf is lang tafelen met kleinje hapjes echt genieten en dat willen ze bij Mesogios ook echt dat je doet. Blijf gerust lekker tafelen met een ouzo-tje na je eten en geniet. Je wordt hier niet weggekeken, ook al staan er mensen te wachten en je ontvangt de rekening pas netjes als je hem er om vraagt. Dus ben je binnenkort op Karpathos dan is deze tent zeker een bezoekje waard!

 

 

Heb jij er al eens gegeten? Wat vond je er van?

 

Keep in touch!

Zullen we gezellig contact houden? Je kan me volgen via Facebook of Instagram!

Athina

Athina

Hi! My name is Athina, the girl behind Travel By Heart. Besides my blog I love windsurfing, latte macchiato and sharks. After high school I studied Leisure and Hospitality in Den Haag. In my spare time I love to fitness and cook and I like to go out with friends.

PLAATS EEN REACTIE