Hotspot de Lier | Theetuin de Bongaard

Hotspot de Lier | Theetuin de Bongaard

In de hoofdstraat in de Lier bevindt zich een Theetuin genaamd de Bongaard. Dé plek in ’t Westland voor een lekker ontbijtje, lunch of High Wine. Een bijzonder plekje met weer eens ‘iets anders’.

 

 

Even een stukje geschiedenis..

In het jaar 2008 is Theetuin de Bongaard opgericht door Kurby en haar ouders. Zoals ik al zei is de Theetuin niet zomaar een moderne lunchroom zoals al die duizend andere. De Theetuin staat namelijk op het achtererf van De Timmerwerf. Vroeger stond hier een houtloods die verbouwd is tot theeschenkerij. Ook stond er op dit terrein rond de 16e eeuw een boomgaard en was de familie Bongaard eigenaar van de Timmerwerf. Hier komt dan ook de naam Theetuin de Bongaard vandaan. En hoewel de loods verhoogd is, is de oorspronkelijke vorm nog goed te zien.

 

Behalve een bijzonder gebouw is ook de binnenkant niet gewoon gebleven. Bij binnenkomst waan je, je in grootmoederstijd en overal staan vrolijk, gekleurde kitsch-ie accessoires.

 

 

 

 

Wat staat er op het menu?

Bij de Bongaard kun je heerlijke ontbijten tussen 09.00 en 11.30 uur. Daarna worden er heerlijke broodjes en wraps geserveerd en je kunt ook een High Tea of High Wine reserveren. Mijn favoriet is de wrap met zalm. Die zijn hier echt verrukkelijk en het ziet er altijd prachtig uit!

Wanneer je geen trek hebt in een gewoon kopje koffie of thee kun je ook kiezen voor een speciale koffie, ben ik zo dol op 😉 Bijvoorbeeld de Klessebes of Hazelnoot Fantasy. Hmm…. Klinkt heerlijk toch?

 

P.S. Mocht je hier ook eens gaan lunchen (wat ik je natuurlijk zeker aanraad!) Reserveer dan wel even een plekje, want het kan behoorlijk druk zijn!

 

 

Ben jij al eens in de Bongaard geweest?

 

Athina

Athina

The girl behind Travel By Heart is me: Athina Ketting. An enthusiastic, adventurous and impulsive girl. I love windsurfing, latte macchiato and sharks. After high school I studied Leisure and Hospitality in Den Haag. In my spare time I fitness, blog, look for new destinations and I like to go out for diner with friends.

PLAATS EEN REACTIE