Travel

Hotspot de Lier | Theetuin de Bongaard

By
on
15/03/17

In de hoofdstraat in de Lier bevindt zich een Theetuin genaamd de Bongaard. Dé plek in ’t Westland voor een lekker ontbijtje, lunch of High Wine. Een bijzonder plekje met weer eens ‘iets anders’.

 

de bongaard

 

Even een stukje geschiedenis..

In het jaar 2008 is Theetuin de Bongaard opgericht door Kurby en haar ouders. Zoals ik al zei is de Theetuin niet zomaar een moderne lunchroom zoals al die duizend andere. De Theetuin staat namelijk op het achtererf van De Timmerwerf. Vroeger stond hier een houtloods die verbouwd is tot theeschenkerij. Ook stond er op dit terrein rond de 16e eeuw een boomgaard en was de familie Bongaard eigenaar van de Timmerwerf. Hier komt dan ook de naam Theetuin de Bongaard vandaan. En hoewel de loods verhoogd is, is de oorspronkelijke vorm nog goed te zien.

 

Behalve een bijzonder gebouw is ook de binnenkant niet gewoon gebleven. Bij binnenkomst waan je, je in grootmoederstijd en overal staan vrolijk, gekleurde kitsch-ie accessoires.

 

de bongaard

 

de bongaard

 

Wat staat er op het menu?

Bij de Bongaard kun je heerlijke ontbijten tussen 09.00 en 11.30 uur. Daarna worden er heerlijke broodjes en wraps geserveerd en je kunt ook een High Tea of High Wine reserveren. Mijn favoriet is de wrap met zalm. Die zijn hier echt verrukkelijk en het ziet er altijd prachtig uit!

Wanneer je geen trek hebt in een gewoon kopje koffie of thee kun je ook kiezen voor een speciale koffie, ben ik zo dol op 😉 Bijvoorbeeld de Klessebes of Hazelnoot Fantasy. Hmm…. Klinkt heerlijk toch?

 

P.S. Mocht je hier ook eens gaan lunchen (wat ik je natuurlijk zeker aanraad!) Reserveer dan wel even een plekje, want het kan behoorlijk druk zijn!

 

 

Ben jij al eens in de Bongaard geweest?

 

Keep in touch!

Zullen we gezellig contact houden? Je kan me volgen via Facebook of Instagram!

TAGS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Athina Ketting
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!

Boek hier je reis
FAQ
Alles voor je vakantie
Vakantie!