Vlucht vertraagd of geannuleerd? Zo krijg je geld terug!

Heb jij het al eens meegemaakt? Een geannuleerde of vertraagde vlucht? Ik wel helaas. Het is vervelend, maar als je geluk hebt wordt je goed opgevangen op de betreffende luchthaven. Maar wist je dat in veel gevallen ook nog een lekker geld bedrag kunt claimen? Vandaag vertel ik je hoe je dat gemakkelijk zelf kunt doen!

 

Ik merk in mijn omgeving dat veel mensen het moeilijk vinden en niet weten wat ze moeten doen of waar te starten als ze het juridisch ergens niet mee eens zijn. Dit geldt ook wanneer een vlucht is vertraagd of geannuleerd. Ik snap dat wel. Een goede klacht indienen bij de betreffende maatschappij is ook best lastig en vaak zetten ze je ook nog makkelijk opzij door te zeggen dat het toch onder ‘onvoorziene omstandigheden’ valt terwijl dat in sommige gevallen niet zo is. Indien je een rechtsbijstandsverzekering heb kun je hen inschakelen, maar dat kost maandelijks wel een extra bedrag en niet iedereen wil of kan dit betalen. Dus wat kun je zelf dan nog doen? Vlucht-vertraagd.nl inschakelen!

 

Tegenwoordig zijn er verschillende websites waarbij je jouw claim kunt aangeven, specialisten gaan vervolgens voor jou aan de slag met jou claim en als je er dus recht op hebt krijg je geld. Een van deze websites is vlucht-vertraagd.nl. Heel fijn is dat je dus niet zelf aan de slag hoeft met een moeilijke brief en je hoef er ook niets extra’s voor te betalen. Ze werken namelijk met een no cure, no pay systeem.  Dit betekend dat jij alleen hoeft te betalen als je ook daadwerkelijk geld terug krijgt. Ze houden dan 25% van het bedrag dat je ontvangt in. Natuurlijk best een behoorlijk percentage, maar daar hoef je dan zelf niets voor te doen, behalve een korte vragenlijst in te vullen. Het is het een of het ander hé? 😉

 

Vlucht vertraagd

 

Hoe werkt het?

Het is echt makkelijk, iedereen kan het! Het programma volgt zich namelijk gewoon vanzelf. Zo ziet het stappenplan eruit:

  • Via de website vlucht-vertraagd.nl vul je jouw vluchtnummer en vertrekdatum in van jouw vertraagde of geannuleerde vlucht. Je beantwoord daarna een korte vragenlijst. Heb je nergens recht op dan zie je dat meteen.
  • Maak je wel een goede kans dan kun je verder naar de 2e en ook laatste stap. Hier vul je jouw persoonlijke gegevens in en je dient ook nog wat extra vragen te beantwoorden. Vervolgens kun je jouw claim indienen en gaan ze voor je aan de slag.
  • Je ontvangt binnen 24 uur reactie. De geven dan aan of de claim rechtsgeldig is en hebben hun eerste brief opgesteld. Ze gaan vervolgens voor je aan de slag en je kunt hun acties volgens via je profiel.
  • Soms is dit niet genoeg en moeten ze toch naar de rechtbank. Ook dit doen ze voor jou, nog steeds onder het systeem no cure, no pay.

 

De hoogte van de vergoeding

Wanneer je vlucht 3 uur of langer is vertraagd (en het geen bijzondere omstandigheid is zoals het weer) dan krijg je een vergoeding. Deze is niet afhankelijk van je ticketprijs, (betekend dus dat je zelf nog winst zou kunnen maken op je ticket, wat mij ooit is gelukt btw) maar van de afstand van de vlucht. De hoogte van de vergoedingen zijn vastgelegd in Verordening (EG) 261/2004 en zien er als volgt uit:

Vlucht tot 1500 kilometer  € 250,-
Alle overige vluchten binnen de Europese Unie  € 400,-
Vlucten tussen de 1500 tot 3500 kilometer vanaf of naar een luchthaven binnen de Europse Unie  € 400,-
Alle overige vluchten  € 600,-*
* Bij een vlucht van meer dan 3500 kilometer die 3 tot 4 uur vertraagd is mag de vliegtuigmaatschappij de helft van €600,- berekenen.

 

Hopelijk krijg je nooit te maken met vertraging, zo wel dan hoop ik dat je nu genoeg weet zodat je voortaan op een makkelijke manier je geld terug vragen als je dan toch vertraging hebt 😉 

 

 

Op de hoogte blijven?

Volg Travel by heart op Facebook of Instagram!

 

Dit bericht bevat een of meerdere affiliate links. Lees hier de disclaimer.

Dit vind je vast ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat kun je verwachten van reizen naar Griekenland tijdens corona?

Afgelopen zaterdag zijn wij van Nederland naar ons geliefde Karpathos afgereisd. Reizen naar Griekenland tijdens...

6 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

Wat een vreemde tijd hé! Zitten we in januari nog af te tellen naar onze vakantie(s) naar Karpathos en nu hopen we...

Wandelen op Karpathos met Art&Walk

Karpathos staat bekend als een perfecte bestemming om te wandelen en niets is minder waar! Zeker in de maanden april,...