Waar komt onze liefde voor Karpathos toch vandaan?

Ik denk dat het antwoord op deze vraag niet duidelijk te beantwoorden is. Je weet ook nooit precies waar de liefde voor je partner vandaan komt, toch? Zoiets voel je, zoiets ontstaat. Ik denk dat, dat voor ons ook geldt met Karpathos en andere mensen zullen dit weer met een andere vakantiebestemming ervaren.

Hoewel ik dus geen duidelijk antwoord heb op de vraag ‘Waar komt onze liefde voor Karpathos vandaan?’, weet ik wel waar deze liefde ooit begonnen is. In deze blog neem ik je mee in dit verhaal Enjoy!

2004 | De eerste vakantie naar Karpathos

BIZAR! Dit jaar wordt het alweer mijn 27e vakantie naar Karpathos, hoe bijzonder is dat? De liefde voor Karpathos begon niet direct met mij in 2004, maar al 10 jaar eerder. In 1994 gingen mijn ouders namelijk voor het eerst naar Karpathos toe. Ze verbleven toen in Amoopi en stiekem was ik daar al bij! Mijn moeder was namelijk zwanger van mij zonder dat ze dat wist. Precies 10 jaar later besloten mijn ouders om weer naar Karpathos toe te gaan en dat is waar mijn liefde voor het eiland begon.

Die eerste vakantie in 2004 verbleven we twee weken in het Kyra Panagia Apart Hotel. Mijn ouders hadden altijd al de droom om een in het buitenland een vakantiehuis te kopen. Een eigen plekje, helemaal tot rust komen en een betere investering dan al die losse vakanties die elk jaar duurder werken. Toen ze in 2004 voor de 2e keer naar Karpathos gingen en merkte dat het eiland nog steeds zo authentiek was als in 1994 wisten ze het zeker: hier willen we eens huis. Ik was pas 9 jaar en kan van deze vakantie niet veel meer herinneren. Ik weet wel dat we bij twee huizen zijn wezen kijken. Eentje was in Amoopi en de andere was het huis was ze uiteindelijk kochten in Afiartis.

Als snel was besloten om voor het 2e huis te gaan in Afiartis. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn vader ons elke ochtend op een strand afzetten en daarna allerlei zaken ging regelen. ‘s Middags kwam hij mijn moeder en mij dan weer vergezellen. En toen was daar die bijzondere dag: ze hadden officieel een vakantiehuis gekocht op Karpathos!

Een hele jonge Athina bij Glaros, Arkassa

2005 – 2012 | De droom van mijn ouders

Ontzettend bijzonder natuurlijk een eigen vakantiehuis in het buitenland. Als 9-jarige drong dat nog niet echt tot me door. Op dat moment ga je er vanuit dat zoiets normaal is. Nu besef ik pas echt hoe bijzonder het is wat mijn ouders toen deden. Dat ze zo’n stap hebben durven zetten en gelukkig maar, want kijk waar het toe geleidt heeft!

In 2005 gingen we voor het eerst naar ons vakantiehuis. Dat was ook nog een dingetje, want ik breek nogal snel wat en dat was ook dit keer het geval. Anderhalve dag voordat we op vakantie gingen viel ik namelijk van een trampoline en brak ik mijn groeischijf in mijn enkel. Er volgde een operatie en dus moest de vakantie worden gehalveerd. We gingen 1 week in plaats van 2 oeps…

Vanaf dat moment gingen we elk jaar 6 weken op vakantie naar Karpathos en de liefde voor het eiland groeide. Ook ik vond het fantastisch, maar als kind is dat gevoel nog steeds anders. Ik had namelijk wel in mijn hoofd dat als ik straks ouder was, ik niet meer zou gaan. Ik wilde de wereld zien en met vriendinnen op vakantie, maar hoewel ik hier een daar nog wel een ander land heb bezocht, heb ik nooit één jaar gehad waarin ik niet naar Karpathos ging. Ook ik was inmiddels helemaal verliefd geworden.

Mei 2012 | Onze eerste vakantie samen naar Karpathos

2012 | Vincent’s eerste keer

Vincent en ik kregen in 2011 een relatie. Een jaar later ging hij voor het eerst mee naar Karpathos. Ook hij was direct verkocht! Vanaf dat moment zijn we elk jaar samen naar Karpathos gegaan om onze vakantie daar door te brengen.

Mij leek het altijd al wel gaaf: een vakantiehuis in het buitenland. Ik keek er altijd al naar uit om ooit een keer voor een langere periode in het buitenland te verblijven. Vincent had hier nooit echt over nagedacht. Eind 2016 begon het toch wel te kriebelen bij ons beide. Hoe tof zou het zijn om zelf ook een vakantiehuis in het buitenland te hebben?! Toch zagen we zoiets niet snel gebeuren. Het was iets voor de toekomst dachten we. Ik weet nog goed dat ik met Kelly naar Karpathos ging in augustus 2017 en ik met haar sprak over hoe tof het wel niet zou zijn om hier nooit zelf een huis te hebben. Niet wetende dat Vincent en ik een maand later een bod zouden uitbrengen haha!

Mei 2018 | De eerste keer in ons eigen huis

2017 | Ons eigen vakantiehuis

Natuurlijk kunnen we ons het moment nog goed herinneren. Vincent en ik waren een drankje aan het doen in de stad toen mijn vader plotseling belde. Het huis naast mijn ouders (wat al een paar jaar te koop stond) was alweer in prijs gezakt. Dit keer was het zo laag dat we op korte termijn een beslissing moesten maken. Met deze prijs was het waarschijnlijk zo weg dus was het nu of nooit en zo’n kans zouden we in de toekomst niet snel meer krijgen. Even kort dachten we er over na en maandag was het zover, we brachten een bod uit die werd direct geaccepteerd!

Vanaf dat moment hebben we veel zaken moeten regelen, wel ontzettend leuk natuurlijk. In mei 2018 gingen we voor het eerst naar ons eigen vakantiehuis op Karpathos. Dat voelde heel bijzonder en nu al voelt het echt als thuis.

We zijn zo trots dat we onze droom hebben nagejaagd! Nu plannen maken om er een half jaar naar toe te gaan, dat is echt de ultieme droom.

Wanneer begon jouw liefde voor Karpathos?

Dit vind je vast ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

Wat een vreemde tijd hé! Zitten we in januari nog af te tellen naar onze vakantie(s) naar Karpathos en nu hopen we...

Wandelen op Karpathos met Art&Walk

Karpathos staat bekend als een perfecte bestemming om te wandelen en niets is minder waar! Zeker in de maanden april,...

Mountainbiken op Karpathos met ION

Oktober is aangebroken en eindelijk was het zover om te gaan mountainbiken op Karpathos. Wie ons op Instagram volgt...