Eten en drinken Karpathos

Poseidon wijnproeverij | Wijnen en culinaire amuses = ultiem genieten

By
on
14/06/17

Een wijnproeverij op Karpathos? Ja, dat kan tegenwoordig! Poseidon restaurant organiseert dit jaar voor het eerst een wijnproeverij. Ze organiseren dit het hele seizoen, elke vrijdag om vijf uur (reserveren  verplicht!). Klinkt natuurlijk ontzettend leuk, zeker omdat wij in Nederland totaal niet bekend zijn met Griekse wijnen. Vincent en ik vonden het dan ook ontzettend tof toen Angela en Ingmar ons uitnodigde om deel te nemen aan de wijnproeverij. Hoe dat was vertel ik je in deze blog!

 

Daar zijn we dan, even voor vijven, want foto’s maken als er nog niemand is. 😉 We wachten op een ander Nederlands stel en twee Noorse vrouwen. Ontzettend leuk om met meerdere mensen te zijn, vooral als je elkaar nog niet kent! Twee jaar geleden waren Vincent en ik nog helemaal niet bezig met alle verschillende soorten wijnen die er bestaan. Sinds een paar maanden zijn we daar wat meer mee bezig. Extra leuk dus om nu een wijnproeverij te doen. Ingmar is echt een expert en kan je ontzettend veel leren over verschillende soorten wijnen!

 

Wijnproeverij Poseidon

 

Tijdens de wijnproeverij werden er 8 wijnen geserveerd. Uiteraard allemaal Griekse wijnen. Van witte wijn tot rode wijn en uiteraard werd er afgesloten met een heerlijke dessertwijn. Gedurende de wijnproeverij verteld Ingmar uitgebreid over de wijnen en hij laat aan de hand van een kaart zien waar de wijn precies vandaan komt. Tijdens de wijnproeverij worden er verschillende kleine amuses geserveerd. Ontzettend lekker allemaal  – en hoe kan het ook anders – heel mooi geserveerd. Zo genoten we van inktvis, cousous maar ook van gekarameliseerde uien. We hebben erg genoten van de wijnproeverij en het is zeker een aanrader als je graag iets culinairs wilt doen tijdens je vakantie. We hebben een hele gezellige avond gehad met lekkere wijnen en de hapjes waren ook echt om te smullen!

 

Wil je ook een wijnproeverij doen bij Poseidon. Aanmelden kan via angelapapavasiliou@hotmail.com. De kosten zijn €40,- p.p.

 

Wijnproeverij Poseidon

 

Wijnproeverij Poseidon

 

Keep in touch!

Zullen we gezellig contact houden? Je kan me volgen via Facebook of Instagram!

TAGS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Athina Ketting
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Mijn naam is Athina en welkom op mijn blog. Travel by heart is de plek voor liefhebbers van Griekenland en adventure seekers. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het Griekse eiland Karpathos. Eind 2017 stapten mijn vriend en ik uit de welbekende comfortzone en we joegen onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertel ik je alles over deze prachtige plek, neem je mee op ons avontuur en ik hoop je te inspireren om je hart te volgen. Enjoy!

FAQ
Boek hier je reis