Karpathos guide Restaurants en bars

Poseidon wijnproeverij | Wijnen en culinaire amuses

By
on
14 juni 2017

Een wijnproeverij op Karpathos? Ja, dat kan tegenwoordig! Poseidon restaurant organiseert dit jaar voor het eerst een wijnproeverij. Ze organiseren dit het hele seizoen, elke vrijdag om vijf uur (reserveren  verplicht!). Klinkt natuurlijk ontzettend leuk, zeker omdat wij in Nederland totaal niet bekend zijn met Griekse wijnen. Vincent en ik vonden het dan ook ontzettend tof toen Angela en Ingmar ons uitnodigde om deel te nemen aan de wijnproeverij. Hoe dat was vertel ik je in deze blog!

 

Daar zijn we dan, even voor vijven, want foto’s maken als er nog niemand is. 😉 We wachten op een ander Nederlands stel en twee Noorse vrouwen. Ontzettend leuk om met meerdere mensen te zijn, vooral als je elkaar nog niet kent! Twee jaar geleden waren Vincent en ik nog helemaal niet bezig met alle verschillende soorten wijnen die er bestaan. Sinds een paar maanden zijn we daar wat meer mee bezig. Extra leuk dus om nu een wijnproeverij te doen. Ingmar is echt een expert en kan je ontzettend veel leren over verschillende soorten wijnen!

 

Wijnproeverij Poseidon

 

Tijdens de wijnproeverij werden er 8 wijnen geserveerd. Uiteraard allemaal Griekse wijnen. Van witte wijn tot rode wijn en uiteraard werd er afgesloten met een heerlijke dessertwijn. Gedurende de wijnproeverij verteld Ingmar uitgebreid over de wijnen en hij laat aan de hand van een kaart zien waar de wijn precies vandaan komt. Tijdens de wijnproeverij worden er verschillende kleine amuses geserveerd. Ontzettend lekker allemaal  – en hoe kan het ook anders – heel mooi geserveerd. Zo genoten we van inktvis, cousous maar ook van gekarameliseerde uien. We hebben erg genoten van de wijnproeverij en het is zeker een aanrader als je graag iets culinairs wilt doen tijdens je vakantie. We hebben een hele gezellige avond gehad met lekkere wijnen en de hapjes waren ook echt om te smullen!

 

Wil je ook een wijnproeverij doen bij Poseidon. Aanmelden kan via angelapapavasiliou@hotmail.com. De kosten zijn €40,- p.p.

 

Wijnproeverij Poseidon

 

Wijnproeverij Poseidon

 

Keep in touch!

Zullen we gezellig contact houden? Je kan me volgen via Facebook of Instagram!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Athina & Vincent
Westland, NL

Γεια σας (hallo)! Wij zijn Athina & Vincent en welkom op onze blog! Travel by heart is dé plek voor liefhebbers van Griekenland (met nadruk op het eiland Karpathos) en adventure seekers. Een paar jaar geleden werden wij verliefd op het Griekse eiland Karpathos en eind 2017 stapten wij uit de welbekende comfortzone en joegen we onze droom na: we kochten een huis op dit prachtige eiland! Op travelbyheart.nl vertellen wij je alles over deze prachtige plek, nemen we je mee op ons avontuur en willen we je inspireren om ook jouw hart te volgen. Enjoy!

Boek hier je reis
Boek jouw accommodatie
Booking.com
FAQ