Windsurfen op één van de beste windsurfspots ter wereld

Windsurfen op één van de beste windsurfspots ter wereld

Toen ik 10 jaar oud was kochten mijn ouders een huisje op het eiland Karpathos. Vanaf het balkon hebben we een  perfect uitzicht op de baaien waar gewindsurft wordt. Als klein meisje was ik direct verkocht aan deze sport. Op mijn 12e begon ik met lessen en daar heb ik geen moment spijt van gehad: het is echt de meest geweldige sport die ik ooit gedaan heb!

 

Windsurfen

 

Karpathos is een eiland gelegen in  de Dodekanesos, tussen Kreta en Rhodos in.  Een nog onbekend eiland waar nog veel tradities bewaard zijn gebleven. Direct naast de luchthaven van Karpathos vind je het surfparadijs, gelegen in het plaatsje Afiartis. Dankzij het reliëf en de vele valwinden is Karpathos één van de beste windsurfspots ter wereld. De beste periode voor het windsurfen op Karpathos begint midden mei en duurt tot oktober. De krachtige wind uit het noorden of noordwesten variërend tussen de 4 en 8 Beaufort, maken Afiartis tot een geweldige windsurfspot. Afiartis beschikt over 3 grote baaien waar gewindsurft kan worden, elk met hun eigen karakter.

 

Chicken Bay is een zandstrand dat beschikt over ondiep water. Hierdoor is dit het perfect strand voor beginners en mensen die nieuwe skills willen oefenen. De meer ervaren surfers kunnen via een kanaal de andere baaien in surfen of de open zee op. Naast Chickenbay vind je Gun Bay, hier kun je terecht als je wilt ontsnappen aan het ondiepe water en de open zee op wilt. De zee is hier wilder, met wat kleine golven en er de wind is er sterker dan op Chicken Bay. De echte pro’s windsurfen op Devil’s Bay. My Ultimate dream whaa! 😉 Het water op Devil’s Bay is vlak en hier kun je echt snelheid maken! Op Devils’Bay zijn ook al meerdere malen de ISWC Speed Windsurfing wereldkampioenschappen gehouden. Ik ben er een paar keer bij geweest om te kijken. Heel gaaf om te zien hoe hard zij over het water scheuren.

 

Speed windsurfing

 

Praktische informatie

Vanaf Amsterdam vliegen Transavia en Tui meerder keren per week naar Karpathos. Deze vluchten gaan meestal rechtstreeks (soms heb je wel eens een tussenstop in het voor-, of naseizoen) en zijn daardoor ook wat duurder. Houdt in de zomer rekening met zo’n 500 tot 600 euro. Op zoek naar een goedkopere optie? Kies dan voor een vlucht naar Athene en vlieg vanuit daar naar Karpathos. Hiervoor zal je 300 tot 400 euro kwijt zijn. Wat betreft accommodatie in Afiartis is er volop keus:

Naast windsurfen kun je op het eiland ook terecht voor andere activiteiten. Ion Club (voorheen Mistral) biedt naast windsurfen ook mountainbiken, klimmen en yoga aan. Daarnaast organiseren ze barbecues en hebben ze een vaste avond in de week waarop ze een feest organiseren. Uiteraard hoeft je bezoek aan Karpathos niet alleen in het teken te staan van sportieve activiteiten.  Geniet vooral ook van de diversiteit aan strandjes, restaurants en de natuur!

Wanneer je van plan bent (en ik raad het je zeker aan!) om meer van het eiland te zien dan alleen de windsurfspot, dan raad ik je aan om een auto of scooter te huren. Openbaar vervoer bestaat hier namelijk niet en taxi’s zijn duur.

 

Karpathos windsurfing

 

Wil je meer weten over windsurfen op Karpathos of ben je van plan om een (surf) vakantie naar Karpathos te boeken? Ik help je graag als je vragen hebt! Neem hier contact met mij op.

 

Athina

Athina

The girl behind Travel By Heart is me: Athina Ketting. An enthusiastic, adventurous and impulsive girl. I love windsurfing, latte macchiato and sharks. After high school I studied Leisure and Hospitality in Den Haag. In my spare time I fitness, blog, look for new destinations and I like to go out for diner with friends.

PLAATS EEN REACTIE