Windsurfen op één van de beste windsurfspots ter wereld

Windsurfen op één van de beste windsurfspots ter wereld

Toen ik 10 jaar oud was kochten mijn ouders een huisje op het eiland Karpathos. Vanaf het balkon hebben we een  perfect uitzicht op de baaien waar gewindsurft wordt. Als klein meisje was ik direct verkocht aan deze sport. Op mijn 12e begon ik met lessen en daar heb ik geen moment spijt van gehad: het is echt de meest geweldige sport die ik ooit gedaan heb!

 

windsurfen op Karpathos

 

Karpathos is een eiland gelegen in  de Dodekanesos, tussen Kreta en Rhodos in.  Een nog onbekend eiland waar nog veel tradities bewaard zijn gebleven. Direct naast de luchthaven van Karpathos vind je het surfparadijs, gelegen in het plaatsje Afiartis. Dankzij het reliëf en de vele valwinden is Karpathos één van de beste windsurf spots ter wereld. De beste periode voor het windsurfen op Karpathos is in de maanden juli en augustus, omdat dan de garantie voor een goede wind het grootst is, maar buiten deze twee maanden kan je hier ook prima windsurfen.  De krachtige wind uit het noorden of noordwesten variërend tussen de 4 en 8 Beaufort, maken Afiartis tot een geweldige windsurf spot. Afiartis beschikt over 3 grote baaien waar gewindsurft kan worden, elk met hun eigen karakter.

 

Chicken Bay is een zandstrand dat beschikt over ondiep water. Hierdoor is dit het perfect strand voor beginners en mensen die nieuwe skills willen oefenen. De meer ervaren surfers ku